Les solucions han de caracteritzar-se per l’alt impacte, el component innovador, l’enfocament, l’escalabilitat i la replicabilitat. Un comitè format per un grup d’experts independents seleccionarà les propostes guanyadores, que es donaran a conèixer a l’octubre.
informació detallada sobre les diferents accions i àrees temàtiques que poden optar a la convocatòria (projectes de transició energètica, descarbonització urbana, models de consum, regeneració urbana i habitatge o innovació social) està disponible al web de la convocatòria.
Un bon bagatge
Actualment a la ciutat hi ha en marxa un total de disset iniciatives guanyadores de les edicions anteriors, que donen resposta a grans reptes urbans prioritaris.
L’edició del 2020, ‘La Ciutat Proactiva. Barcelona, i ara?’, va premiar sis propostes que abordaven l’impuls de l’economia local i la millora de la sostenibilitat i la resiliència urbana. Aquestes iniciatives han estat en execució fins a finals del 2021.
L’edició del 2021, ‘La ciutat proactiva. Barcelona en acció’, va subvencionar un total
d’onze projectes, que s’estan executant en aquests moments. Se centren en una transició digital justa i inclusiva i treballen per garantir la sostenibilitat urbana i per fer front a l’emergència climàtica.