El procés participatiu donarà continuïtat a l’assemblea deliberativa Fòrum Jove BCN, que va tenir lloc de juliol a desembre del 2021. Un total de 99 joves d’entre 16 i 29 anys hi van fer propostes per donar resposta a la pregunta “Com a jove que vius a Barcelona, què et caldria per portar a terme el teu projecte de vida?”.
Ara començarà la segona edició, en què es demanarà quines necessitats tenen pel que fa als àmbits següents:
- Oci i cultura
- Esport
- Món digital
- Espai públic
- Associacionisme i participació juvenil
Les sessions tindran lloc a l’abril i al maig, seran presencials i amb aforament limitat. Si com a jove veí/veïna de Barcelona vols formar-hi part i fer escoltar la teva veu, emplena aquest formulari! Et pots inscriure a tantes sessions com vulguis!
El primer Pla d’adolescència i joventut 2017-2021 és l’instrument fonamental d’actuació que garanteix els drets de les persones joves, i té com a missió fomentar-ne l’autonomia, un principi universal per als adolescents i els joves.
En aquest pla hi van participar de manera directa els joves, que van fer-hi aportacions, i alhora es va treballar amb les diferents àrees i els departaments implicats per impulsar les 182 mesures recollides d’una manera corresponsable. A més, inclou el calendari de les mesures, les accions principals, els projectes i els referents, així com un sistema d’indicadors d’avaluació.
El mes de març del 2021 el pla es va actualitzar amb les noves necessitats derivades de la crisi de la covid-19, amb la nova mesura de govern “La joventut al cap 2021-2022”. El document recull 45 propostes, que s’afegeixen a les més de 180 que ja s’havien recollit i que s’agrupen en sis àmbits de treball: educació, ocupació, associacionisme i participació, benestar, habitatge i equipaments i serveis juvenils.