Adeu a la Mercè 2024 amb el Piromusical i la música de Rosalía

24/09/2024 - 20:24 h

Malgrat les pluges intermitents dels últims dies, la Mercè ha pogut desplegar amb normalitat els actes previstos, sense cancel·lacions i per tota la ciutat. Les activitats han arribat a espais nous, com el Port Olímpic, amb espectacles de dansa i circ, i la platja de la Nova Icària, amb un espectacle de gran format de la companyia de Marc Salicrú. També hi ha hagut espectacles amb drons i la cultura marroquina ha estat molt present en la programació de la Mercè 2024, que ha tingut Casablanca com a ciutat convidada.

Les arts de carrer han trobat, per segon any consecutiu, el seu epicentre al Parc de l’Estació del Nord, on el MAC – Mercè Arts de Carrer ha presentat espectacles de dansa, circ i teatre que han captivat espectadors de totes les edats. Espais com el Castell de Montjuïc i el Palauet Albéniz han revalidat la seva importància, mentre que el Parc de l’Aqüeducte, amb Pallassos sense Fronteres, ha tornat a posar un èmfasi especial en la solidaritat.

Enguany la Mercè 2024 ha incorporat nous espais com el Port Olímpic i la platja de la Nova Icària, dins el marc de la Regata Cultural de la Copa Amèrica, on s’han presentat espectacles familiars de gran format com els de Sol Picó i Marc Salicrú. El programa de la festa major ha incorporat també l’escenari del parc de la Trinitat, recuperat per a la festa per petició veïnal, i ha revalidat la plaça Major de Nou Barris com un extraordinari auditori musical a l’aire lliure.

La música ha estat protagonista amb una oferta rica i variada, que ha connectat amb públics de totes les edats i gustos. La plaça de Catalunya, recuperada com a escenari, ha sorprès amb propostes vibrants, mentre que la platja del Bogatell ha estat l’escenari de les propostes amb més afluència de públic. El concert d’homenatge a Zeleste a l’avinguda de la Catedral, una coproducció entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, ha estat un dels punts àlgids de la programació, creant un pont entre generacions de músics barcelonins, i ha consolidat aquest indret com a escenari per al record i els homenatges musicals.

Les diferents propostes musicals han fet vibrar milers de persones en espais com la platja del Bogatell o la plaça de Catalunya. L’avinguda de la Catedral s’ha consolidat com un espai per als concerts commemoratius i els homenatges musicals amb el concert d’Els 50 de Zeleste o el concert de Maalem Hassan Boussou i Raúl Rodríguez Ensemble.

Com és tradició, la plaça de Sant Jaume ha ofert les diades castelleres, el toc d’inici i la commemoració dels 650 anys de l’Àliga de Barcelona, així com la Trobada Internacional de Gegants, en commemoració dels 600 anys de tradició gegantera.