Mobilitat, desplaçaments i trobades socials
- No es pot entrar ni sortir de Catalunya, excepte en casos d’urgència sanitària, per motius laborals, cura de persones vulnerables, retorn al domicili habitual i altres causes de força major degudament justificades. A partir del 21 de desembre també es permeten els desplaçaments per visitar familiars i persones properes que resideixin fora de Catalunya.
- Es restringeix la mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 6.00 hores, excepte en els mateixos casos i per a l’adquisició de productes farmacèutics i la cura d’animals de companyia (de 4.00 a 6.00 hores). Els dies 24 i 31 de desembre es retarda fins a la una de la matinada, i la nit del 5 de gener, fins a les onze de la nit.
- A partir del 21 de desembre, durant tota la setmana, la limitació de la mobilitat serà comarcal. Els grups de convivència es poden sortir de la comarca per visitar familiars o per anar a segones residències o establiments hotelers, amb reserva prèvia. L’àmbit comarcal del Barcelonès inclou Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramanet, Badalona i Sant Adrià del Besòs.
- Es limiten les trobades socials a un màxim de sis persones. Els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l’1 i 6 de gener, les trobades s’amplien a 10 persones d’un màxim de dues bombolles de convivència.
Centres de treball
- Es recomana limitar al màxim la mobilitat de les persones treballadores, prioritzar el treball a distància i afavorir la flexibilitat horària.
Comerços
- Aforament limitat a un 30%.
- Oberts els centres d’estètica i les perruqueries, amb cita prèvia.
- S’estableixen les 21.00 hores com a hora màxima de tancament.
- A partir del 21 de desembre, els gimnasos, bars i restaurants dels centres comercials es tancaran. Els recintes mantenen l’aforament del 30%, un control de l’accés i dels fluxos als establiments i una bona ventilació.
Restauració
- Es permet el consum a les taules de l’establiment per als esmorzars, entre les 7.30 i les 9.30 hores, i els dinars, de 13.00 a 15.30 hores.
- Aforament interior del 30%, amb una ventilació adequada, i del 100% a les terrasses.
- Màxim quatre persones per taula, excepte si són una bombolla de convivència habitual.
- Distància de 2 metres entre taules.
- El servei de recollida a l’establiment és de 19.00 a 22.00 hores, i el servei de repartiment a domicili, fins a les 23.00 hores.
Cultura
- Els teatres, cinemes, auditoris i sales de concerts poden obrir amb un aforament del 50% i un màxim de 500 persones, ampliable a 1.000 persones per actuació, assegudes i amb registre previ, si es compleixen les condicions de ventilació reforçada i s’estableix un control de les aglomeracions.
- A les biblioteques, els museus, els arxius, les sales d’exposicions i galeries d’art l’aforament és del 50%.
- Tancament a les 22.00 hores com a molt tard; es permet el retorn posterior a les 22.00 hores.
Activitat esportiva
- Les instal·lacions esportives a l’aire lliure i les piscines poden obrir amb un aforament del 50%.
- Els gimnasos i equipaments esportius interiors poden obrir amb un aforament del 30%, amb una ventilació adequada, sempre amb cita prèvia.
- És obligatori l’ús de la mascareta en tot moment.
- S’ha de garantir el control d’accés, i queda prohibida la utilització d’equipaments esportius que no estiguin supervisats.
- No es poden utilitzar els vestidors, excepte a les piscines.
- Es permet accedir-hi fins a les 21.00 hores i usar-los més enllà d’aquesta hora, sempre que no s’incompleixi el confinament nocturn.
- Es reprenen els entrenaments de les activitats federatives i d’esport escolar.
- Es pot practicar esport a l’aire lliure, en grups de com a màxim sis persones, entre municipis limítrofs durant el confinament municipal dels caps de setmana, de les 6.00 hores de divendres a les 6.00 hores de dilluns.
- Es manté l’ajornament totes les competicions esportives no professionals.
- Aquestes limitacions no afecten als centres de tecnificació i rendiment esportius i a les instal·lacions i equipaments esportius professionals.
Educació
- A les universitats, les classes teòriques es mantenen en format virtual.
- Als estudis postobligatoris (batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i grau superior), es redueix l’assistència presencial dels alumnes.
- Activitats extraescolars presencials, fora de l’horari lectiu, dins o fora del centre educatiu amb un màxim de sis persones.
- Escoles de música o de dansa, fins a sis alumnes per aula.
- Lleure educatiu, en espais interiors fins a un màxim de sis persones, i sense limitació a l’aire lliure.
Transport públic
- El servei es manté al 100%, així com l’oferta d’hora punta entre les 6.00 i les 9.00 hores els dies laborables.
Actes religiosos i cerimònies civils
- Aforament del 30% de la capacitat dels espais, amb un màxim de 500 persones. En espais a l’aire lliure o tancats, es podrà ampliar la capacitat a un màxim de 1.000 persones, sense superar l’aforament del 30%, si es compleixen les mesures de ventilació reforçada, de la qualitat de l’aire i dels accessos.
Locals i establiments d’oci nocturn
- Els locals d’oci nocturn es mantenen tancats.
Parcs i fires d’atraccions
- S’han de mantenir tancats.
Parcs i jardins
- No es pot accedir als parcs ni utilitzar els jocs infantils entre les 20.00 i les 7.00 hores, i l’aforament es limita al 30%.
Congressos, convencions, fires comercials i festes majors
- En queda suspesa la celebració presencial.
Activitats relacionades amb el joc
- Se suspèn l’obertura al públic de les activitats dels salons de jocs, casinos i sales de bingo.
Mesures de prevenció sanitàries
En tots els espais i activitats caldrà mantenir, com fins ara, les mesures de prevenció sanitàries adequades i garantir la distància de seguretat entre persones.
Aquestes mesures queden recollides al DOGC.