La Fundació Antoni Tàpies, amb la col·laboració de la llibreria La Impossible, organitza un club de lectura en el marc de l’exposició temporal que acull aquests dies, John Akomfrah. Vertigo Sea. Un dijous al mes, fins a un total de quatre sessions, els participants comentaran un llibre relacionat amb algun dels temes que planteja la mostra, com l’esclavatge, la relació de l’ésser humà amb el medi marítim, les migracions o els efectes de l’acció humana en el medi ambient.
El primer text (dia 18 de març) serà Beloved, de l’escriptora i Premi Nobel de Literatura Toni Morrison. Considerada una de les millors novel·les nord-americanes dels últims cinquanta anys, s’inspira en la història real d’una dona afroamericana que va fugir de l’esclavatge i va sacrificar la seva filla per salvar-la del captiveri.
El 29 d’abril es parlarà de Guàrdia, de Nikos Kavadias, una novel·la que relata les converses de dos mariners durant el torn de guàrdia. La vida al mar, tal com la descriu aquest autor grec, no té res d’ideal. Tanmateix, ell també se sentia atret per la vida marina i, a més d’escriptor i poeta, va ser radiotelegrafista en un vaixell.
Orígens, el tercer dels llibres escollits, ens parla de la migració forçada a causa d’un conflicte bèl·lic. L’autor, Saša Stanišić, va haver de fugir de Bòsnia per la guerra dels Balcans i construir una nova vida a Alemanya. El club tindrà lloc el 27 de maig.
Per últim, Bérengère Cournut, amb De pedra i os, ens transporta, a través d’una mirada ecofeminista, a l’àrtic i a la saviesa ecològica ancestral del poble inuit. Podreu conèixer més sobre aquest llibre l’1 de juliol.
Amplieu la informació clicant l’enllaç.