Aquest matí, 18 de març, ha tingut lloc l’acte d’obertura. L’objectiu de les jornades és revisar i actualitzar el manual perquè continuï sent rellevant i efectiu davant de l’augment que s’ha observat en els discursos i els crims d’odi contra les persones LGTBI. Se n’analitzarà l’eficàcia i s’identificaran els elements que calgui actualitzar o revisar, amb la col·laboració de persones expertes a escala internacional.
En les sessions s’analitzaran les estadístiques de delictes d’odi LGTBI-fòbics; els conceptes rellevants al voltant de la diversitat sexual, afectiva i de gènere; la perspectiva de no-discriminació i de protecció dels drets humans aplicada als delictes d’odi LGTBI-fòbics, i la investigació d’aquest tipus de crims o el treball amb organitzacions de la societat civil.
La participació de la Guàrdia Urbana en les sessions permetrà compartir les experiències dels seus formadors sobre delictes d’odi amb altres cossos policials i representants d’ONG LGBTI, i posar en comú, amb la resta de participants, propostes de millora en aquest àmbit.
La trobada ha estat coorganitzada entre el Consell d’Europa i Gaylespol, associació de policies LGTBI a escala nacional, i amb la European LGTBI Police Association (EGPA).