Aquest 2021, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Una iniciativa que convida a entendre la relació entre els hàbits alimentaris i aspectes transversals com la crisi climàtica, el desenvolupament econòmic local, la cultura, la política, els drets socials i la salut. Una setmana dirigida a la ciutadania, on es podrà conèixer, reflexionar i debatre.
Durant la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, la ciutat projectarà una visió transformadora i disruptiva amb activitats culturals, artístiques, lúdiques, divulgatives i participatives. L’objectiu és donar a conèixer la importància de l’alimentació sostenible i provocar una reflexió i debat entorn dels processos i factors implicats en el cicle alimentari.
La sostenibilitat alimentària, perquè sigui realment sostenible, ha de ser una qüestió generalitzada i accessible. Per això, durant la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible es donen a conèixer eines i recursos, així com agents, col·lectius i iniciatives locals entorn de l’alimentació sostenible en un entorn lúdic, divertit i creatiu. Aprendre a ser més conscient i sostenible en els hàbits alimentaris quotidians, mentre es menja i gaudeix alhora.
La Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona mitjançant el Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.
Per participar a les activitats cal reservar plaça.
PROGRAMA A L’EIXAMPLE
El futur de l’alimentació: com conjugar salut i sostenibilitat
14 d’octubre, a les 17 h
Aula Magna Edifici Històric de la UB, primer pis
Presencial amb reserva prèvia i seguiment en línia
Què hi veus?
15 d’octubre, a les 16 h
Espai de Consum Responsable
Presencial amb reserva prèvia
Hort a casa
16 i 23 d’octubre, a les 10 h
Carrer de Bailèn, 75
Presencial amb reserva prèvia
Degustació de proteïnes vetegals
16 d’octubre, a les 11 h
Mercat de la Sagrada Família
Presencial amb reserva prèvia
Esmorzar popular del Congrés Internacional de Forners i Forneres
17 d’octubre, a les 10 h
Explanada al costat de l’Estació del Nord
Presencial amb capacitat màxima
Visita a l’hort del Palau Foronda
18 d’octubre, a les 11 h
Palau Foronda
Presencial amb reserva prèvia
Un brindis a la teva salut i la del planeta
18 d’octubre, a les 11 h
Espai de Consum Responsable
Presencial amb reserva prèvia
Cinema amb consciència
19 d’octubre, a les 19 h
Centre Cívic Sagrada Família
Presencial amb reserva prèvia
Quan sigui gran vull fer un hort
19 d’octubre, a les 19.30 h
Espai de Consum responsable
Presencial amb reserva prèvia
Gastrorecup
19 d’octubre, a les 20 h
Restaurant Semproniana
Presencial amb reserva prèvia
La recepta que canvia el món
20 d’octubre, a les 18.30 h
Espai de Consum Responsable
Presencial amb reserva prèvia
Trobada de compostadors comunitaris
21 d’octubre, a les 17 h
Espai Germanetes
Presencial amb reserva prèvia
Activitat econòmica amb impacte: servei de càtering social i sostenible
21 d’octubre, a les 18 h
Espai de Consum Responsable
Presencial amb reserva prèvia
Pa bo i sostenible és possible!
22 d’octubre, a les 17 h
Espai de Consum Responsable
Presencial amb reserva prèvia
Quan sigui gran vull fer retrats
22 d’octubre, a les 19.30 h
Espai de Consum Responsable
Presencial amb reserva prèvia
Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà
Paral·lelament, entre el 19 i el 21 d’octubre de 2021, Barcelona serà la seu del 7è Fòrum Global del Pacte de Milà, l’esdeveniment central en aquest any de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. La temàtica específica del Fòrum del Pacte de Milà a Barcelona serà el nexe entre alimentació i emergència climàtica.