Una exposició amb els projectes presentats al concurs de la Model

17/11/2020 - 11:59 h

La Model. El 20 de novembre s'estrena l'exposició que permet conèixer la proposta guanyadora del concurs per a la tranformació de la Model.

Com serà la Model del futur? Aquesta pregunta ja té resposta des de fa unes setmanes, quan es va conèixer que “Model, batega!” era la proposta guanyadora del concurs per a la transformació de l'antic centre penitenciari. Ara, una exposició a la Model permet conèixer de prop aquest projecte i la resta de propostes presentades al concurs.

“Model, batega!” és l’opció que, segons el jurat del concurs, millor resol el gran repte de transformar la presó en un nou pol d’equipaments i habitatge públic a l’Esquerra de l’Eixample, envoltat d’un gran parc urbà i zones verdes. Aquesta proposta, de l’equip tècnic Forgas Arquitectes SLP / Planas Esquius Segatti SCP, és l’estrella de l’exposició que s’estrena aquest 20 de novembre i que permet veure i conèixer les propostes dels altres cinc equips d’enginyers i arquitectes que van arribar al final del concurs: “Vincles”, “Les portes obertes”, “23.120 m2”, “Stoa” i “X’s”.

La mostra, que es pot visitar a la sala d’exposicions de la Model els divendres a la tarda, els dissabtes durant tot el dia i els diumenges al matí, recull també una explicació acurada del procés de transformació del centre penitenciari des que l’Ajuntament de Barcelona va passar a ser el responsable de l’equipament. L’exposició es podrà visitar fins al 20 de desembre.

Horaris:

Del 20 de novembre al 20 de desembre.

  • Divendres, de 17.00 a 19.00 h
  • Dissabtes, d’11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 19.00 h
  • Diumenges, d’11.00 a 14.00 h

Sala d’exposicions de la Model (c. Entença, 155).