L’exposició itinerant ‘L’última collita. Transformacions i pervivències de la Barcelona rural a través dels Arxius Municipals de Districte’ està organitzada per l’Arxiu Municipal de Barcelona, a cura de Núria Font i Montse Ferrés.
Al segle XIX, la ciutat s’expandia a una velocitat i escala sense precedents i les infraestructures existents eren insuficients per garantir la salut i l’abastiment de la població. Les administracions van respondre a la problemàtica tot regulant, planificant i innovant. Molts dels projectes urbans a partir d’aquell moment promourien els beneficis de viure en entorns menys densificats i propers a la natura.
Avui, el paisatge de Barcelona és eminentment urbà. L’agricultura, però, no ha acabat de desaparèixer de la ciutat, tot i que, amb el temps, ha adquirit noves funcions socials, ambientals i polítiques. La Barcelona rural perviu en l’anhel de la població urbana per reconnectar amb el territori que la sosté i l’alimenta, una última collita que reivindica el passat rural de la ciutat i produeix nous imaginaris socioecològics.
Informació pràctica
Del 27 de novembre al 18 de gener al Centre Cultural La Casa Elizalde.
• Inauguració: dimecres 27 de novembre a les 19 h. Entrada lliure.
• Visita a l’hort urbà de la Sagrada Família: dimecres 11 de desembre a les 11 h. Inscripcions.
• Visita comentada a l’exposició, a càrrec de Núria Font: dimecres 18 de desembre a les 19 h. Inscripcions.
• Visita al projecte social ‘Horts al terrat’: divendres 10 de gener a les 10:30 h. Inscripcions.