Nou parc de les Glòries

Barcelona guanya 20.400 m2 de superfície verda

El 6 d’abril obre a la ciutadania la primera part del nou parc de les Glòries, amb 20.400 metres quadrats de superfície verda. És el nou pulmó verd de la ciutat, que ocupa part de l’espai que antigament estava dedicat completament al trànsit rodat. Ara, aquesta zona està dominada per la Gran Clariana, una gran esplanada de gespa d’1,1 hectàrees que permetrà gaudir del verd al bell mig de la ciutat.

El parc de les Glòries és un espai pensat per fomentar la biodiversitat, i té certes peculiaritats que el fan diferent d’altres parcs de Barcelona. En aquesta primera fase, els ciutadans poden trobar:

La gran Clariana: Una hectàrea de gespa que convida a gaudir de la natura i a relaxar-se és un espai polivalent, obert i d’estada per a la ciutadania. A causa de l’arrelament de la gespa, aquesta àrea encara romandrà tancada unes setmanes més.

Els nodes de biodiversitat: Són petits refugis de la natura. Aquests espais reprodueixen els hàbitats d’un bosc mediterrani a petita escala i estan especialment pensats per dotar d’una gran biodiversitat el parc, tant pel que fa a espècies vegetals com animals. En aquest primer àmbit del parc es poden trobar tres nodes de biodiversitat.

Jardins de pluja: El parc està rodejat de parterres i zones amb arbres i arbustos. Entre ells es poden trobar diversos jardins de pluja, amb gramínies, plantes vivaces i arbustives que, a més de donar vistositat al parc, recullen l’aigua de pluja i l’infiltren lentament en el subsòl.

Espai lúdic: És una zona de prop de 1.200 metres quadrats destinada al lleure dels nens i les nenes, amb un gran espai revestit de cautxú que es doblega i s’ondula, que juga amb diverses alçades i amb espais destinats a diverses edats que van dels 0 als 12 anys.

Rambla dels Encants: Una gran rambla per passejar i descansar que recorre el parc seguint el carrer Cartagena entre Consell de Cent i Diagonal.

Àrea per a gossos: El nou parc de les Glòries també compta amb una zona dedicada als gossos, on podran jugar i gaudir d’un espai pensat especialment per a ells.

Espai Joventut: És una zona dedicada als joves, que podran jugar a diversos jocs esportius en una àrea polivalent de grans dimensions.

A més d’aquests àmbits, la primera fase del parc de les Glòries també compta amb una caseta per als jardiners que es fan càrrec de la gestió d’aquesta zona verda, un viver provisional que acull diversos arbres que es plantaran a les properes fases del parc, i dues guinguetes amb servei de bar.

 

Els túnels viaris

Aquesta és la primera part del parc, que en un futur ocuparà tota la superfície per on, avui, encara circulen els cotxes. Les obres de construcció dels túnels, de 957 metres de longitud i per on passarà el trànsit de la Gran Via, continuen endavant. Són obres de gran complexitat, ja que passen per sota de quatre túnels ferroviaris i altres infraestructures, com ara col·lectors i galeries de serveis. L’objectiu és que aquests túnels es puguin posar en funcionament  a principis de l’any 2021.

Parc de les Glòries

Galeria de videos

Veure tots