Comencen els cribratges poblacionals per detectar contagis de covid-19

01/12/2020 - 10:31

Barcelona comença a partir de l’1 de desembre a acollir cribratges intensius a la població per detectar possibles contagis de covid-19 entre les persones de 18 a 59 anys, especialment casos asimptomàtics.

Els cribratges es faran en espais del departament de Salut de la Generalitat, de l’Ajuntament de Barcelona i també de la Universitat de Barcelona. De fet, compten amb la col·laboració del consistori, que desplegarà agents d’informació per mirar de gestionar les cues que es puguin produir.

A Horta-Guinardó, hi haurà dos punts de cribratge que estaran en funcionament aquesta mateixa setmana:

  • Centre Esportiu Municipal Olímpics (Passeig de la Vall d’Hebron, 166)
    • De l’1 al 4 de desembre, de 15 a 20 h.
    • Per al veïnat del barri de la Teixonera.
  • Recinte Modernista de Sant Pau – Sala Hipòstila (Carrer Sant Antoni Maria Claret cantonada amb Cartagena)
    • 1 de desembre, de 14 a 19.30 h.
    • Del 2 al 15 de desembre, els dies laborables, de 8.30 a 19.30 h.
    • Per al veïnat del barri del Guinardó.

En els propers dies es continuaran definint altres punts de cribratge que s’obriran a partir de la setmana vinent per donar cobertura al conjunt de la ciutat i especialment a aquells barris amb major incidència de nous casos.

Aquests cribratges tenen la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.