Els punts informatius Residu Zero s’instal·len a Horta-Guinardó

15/06/2021 - 09:30

Del 21 al 26 de juny el punt informatiu de Residu Zero s'instal·la als barris d’Horta-Guinardó per oferir assessorament sobre com generar menys residus tot fent-ne un reciclatge eficient i reutilitzant productes.

A més de resoldre personalment qualsevol dubte que tinguis sobre gestió de residus i reciclatge, les persones informadores de Residu Zero et donaran informació perquè t’enduguis, però no en paper sinó al teu mòbil: duen unes targetes amb codis QR i xips NFC que et permetran descarregar-te la informació de manera segura i sostenible.

Trobaràs els informadors o informadores en aquests indrets:

  • Dilluns 21 de juny, de 9.30 a 19.30 h: Plaça d’Alfons el Savi (Baix Guinardó)
  • Dimarts 22 de juny, de 9.30 a 19.30 h: Mercat del Guinardó
  • Dimecres 23 de juny, de 9.30 a 19.30 h: Plaça Palestina (Sant Genís dels Agudells)
  • Divendres 25 de juny, de 9.30 a 19.30 h: Pla de Montbau
  • Dissabte 26 de juny, d’11 a 14 h: Mercat del Guinardó

L’objectiu d’aquesta campanya d’emergència climàtica i residu zero és conscienciar la ciutadania per reduir la quantitat de residus que es generen i impulsar-ne el reciclatge. Els residus urbans, a més de malmetre el medi ambient més proper, comporten emissions de gasos d’efecte hivernacle que provoquen el canvi climàtic, tant en la seva gestió com en la fabricació dels productes nous que reemplacen els que es llencen i es podrien reutilitzar. Fent bona la màxima que el millor residu és aquell que no es genera, l’Estratègia Residu Zero adoptada l’any 2016 a Barcelona preveu la millora de la qualitat del producte reciclat i, de manera especifica, de la matèria orgànica.