Campanya adreçada a professionals i visitants de l’Hospital Vall d’Hebron per evitar que es llencin burilles de cigarreta a la via pública

25/10/2021 - 19:05

Amb motiu de la situació sanitària provocada per la covid-19 i de la campanya de sensibilització engegada per l’Hospital Vall d’Hebron, recordant als seus professionals la prohibició de fumar en el recinte hospitalari, s’ha detectat que les zones enjardinades i d’estada dels voltants de la Biblioteca i la Sala Polivalent de Montbau, s’omplen de burilles del personal sanitari que treballa a l’Hospital Vall d’Hebron i dels visitants del mateix hospital.

Tot i que existeixen cendrers i cartells informatius en alguns espais, es continuen llençant a terra les burilles de cigarreta, generant així zones brutes difícils de netejar a causa de la complexitat de la retirada de les burilles. A més, l’arribada d’aquestes burilles al clavegueram en dies de pluja o per la mateixa neteja viària suposa un problema en el bon funcionament de les estacions de depuració d’aigües residuals, dificultant la neteja d’aquestes aigües que acaben sent abocades al mar.

Arran de les diferents trobades amb els serveis de neteja així com amb l’Associació de Veïns de Montbau, es proposa desenvolupar una campanya de sensibilització ambiental, per tal de conscienciar tant al personal sanitari com als usuaris sobre el problema ambiental que comporta llençar les burilles de tabac a terra, amb la col·laboració dels serveis tècnics del Districte d’Horta-Guinardó, de la direcció de l’Hospital Vall d’Hebron i del departament de neteja de l’Ajuntament de Barcelona.

Per aquest motiu, en les properes setmanes, concretament del 2 al 19 de novembre, hi haurà equips d’informadors que treballaran per preservar el civisme dels diferents espais, dinamitzar el funcionament de diverses activitats i dur un control i registre de les incidències observades. La campanya es durà a terme els dilluns de 8 a 11 h, els dimecres de 16 a 18.30 h i els divendres d’11 a 15 h.

Un cop visitades i analitzades les zones properes a l’Hospital Vall d’Hebron, els espais d’actuació on es desenvoluparà la campanya de sensibilització ambiental són els següents:

  • Zona enjardinada inferior corresponent a la Sala Polivalent de Montbau (Parc infantil)
  • Zona enjardinada superior corresponent a la Sala Polivalent de Montbau
  • Passadís que separa la Sala Polivalent de Montbau amb la Biblioteca de Montbau – Albert Pérez Baró
  • Zona enjardinada corresponent a la Biblioteca de Montbau – Albert Pérez Baró
  • Zona enjardinada inferior del marge esquerra del carrer Arquitectura cantonada amb carrer d’Àngel Marquès
  • Zona enjardinada superior del marge esquerra del carrer Arquitectura cantonada amb carrer d’Àngel Marquès

En acabar la campanya de sensibilització ambiental, es procedirà a fer un recompte per unitats de les burilles recollides al carretó-cendrer i s’elaborarà un informe amb els resultats obtinguts, que s’entregarà a les diferents parts participants de la campanya. Al llarg de la campanya també es farà una revisió de l’estat de les papereres i dels seus apagadors de cigarretes, als diferents espais on es duu a terme la campanya, per tal d’assegurar-ne el bon estat. Finalment, es procedirà a la retirada dels cartells senyalitzadors dels espais de papereres.