El projecte Gegaan porta dues iniciatives per millorar l’alimentació de la gent gran d’Horta

14/12/2021 - 12:55

La Fundació Alícia i l’Ajuntament de Barcelona han engegat dues iniciatives per millorar l’alimentació de la gent gran d’Horta.

D’una banda, s’ha començat a treballar amb dos restaurants del barri, Glòria (Ptge. Vila i Rosell, 4) i La Bacardina (C. Santa Amàlia, 38) per tal d’implementar el concepte de restaurant amigable amb les persones grans. Per aconseguir-ho, s’obre els establiments en unes franges horàries adaptades, es millora l’atenció de les persones grans, s’adapta els menús en funció dels seus requeriments nutricionals i en funció de diferents patologies que poden patir, etc.

De l’altre, s’està implementant un assistent alimentari que consta d’un servei de consulta telefònica gratuïta perquè les persones grans puguin preguntar coses relacionades amb la seva alimentació: nutrició, patologies i dietes / restriccions concretes, cuina, compra de producte… però també amb formacions relacionades a millorar els seus hàbits alimentaris a través de recomanacions de què i com cuinar. Les persones interessades poden contactar-hi a través del telèfon 626 687 557 de dilluns a divendres de 9 a 13 h.