#DiesInnoBA del març 2022, per apropar l’ESS a la ciutadania

14/02/2022 - 14:22

InnoBA, l’equipament de Barcelona Activa, continua desplegant les seves activitats per la visibilització de pràctiques i experiències rellevants que puguin resultar inspiradores tant per la ciutadania com per altres formes d’organització empresarial.

InnoBA, l’equipament de Barcelona Activa, continua desplegant les seves activitats per la visibilització de pràctiques i experiències rellevants que puguin resultar inspiradores tant per la ciutadania com per altres formes d’organització empresarial.

Aquest març tornen els #DiesInnoBA amb propostes formatives per apropar l’Economia Social i Solidària (ESS) a la ciutadania. Ja s’han anunciat les tres primeres:

La comunicació no violenta (CNV) es basa en l’empatia i l’escolta com a model de relacions humanes. Aquesta formació pretén presentar alguns principis de la CNV treballant des de la pràctica i l’experiència, donant a conèixer els principis bàsics de la Comunicació No Violenta, i com aquesta metodologia ens ajuda a resoldre conflictes i crear relacions sanes i satisfactòries tant a l’entorn laboral com al personal, però específicament aplicada a la governança d’entitats d’ESS.

Què vol dir ser una organització de l’Economia Feminista? Com es materialitza aquest lideratge? Quins reptes i dificultats trobem per fer-ho? Aquesta taula rodona d’experiències ofereix la possibilitat de conèixer de primera mà el recorregut de diverses organitzacions en el seu camí cap a un lideratge en femení i feminista. Com es porta una organització socioempresarial dins d’aquest paràmetres? Abordarem els elements clau de l’Economia Feminista amb mirada de transformació social i els reptes que aborda, valorant el paper de les dones que lideren organitzacions com a agents de canvi.

Aquest és una activitat de reflexió i debat per a iniciatives del sector enfocat a analitzar els reptes, les realitats i la visió de futur dels sectors d’aquelles organitzacions i projectes dedicats a l’arquitectura i l’urbanisme participatiu, especialment pel que fa als seus reptes a nivell socioempresarial. L’urbanisme, l’arquitectura, l’habitatge, els processos participatius, les comunitats i els barris, juguen un paper cada vegada més central en la ciutat del futur. En aquest context, des d’una perspectiva de l’Economia Social i Solidària, i tenint molt present la perspectiva i visió feminista, cada vegada sorgeixen més projectes dedicats a concebre i repensar l’espai habitable i l’espai comú a les nostres ciutats, adaptant-ho a les noves realitats i nous usos fruit dels canvis socioeconòmics de les últimes dècades, que la pandèmia de la covid-19 ha emfatitzat.

Podeu accedir a tota la informació actualitzada a l’enllaç.