Homenatge a Eulogio Dávalos

29/03/2022 - 13:19

El dimecres 6 d’abril es retrà un homenatge a Eulogio Dávalos, músic xilè que des de fa molts anys viu a Barcelona.

L’homenatge se celebrarà al Casal de Barri Can Travi de la Vall d’Hebron, el dimecres 6 d’abril a les 19 h. S’hi repassarà la trajectòria de Dávalos, considerat el concertista de guitarra més important de la història de Xile, i hi haurà actuacions musicals relacionades amb les obres interpretades per l’homenatjat durant la seva carrera. A més, es descobrirà una placa en honor seu que serà instal·lada a la sala d’art Miquel Llobet, que duu el nom d’un altre guitarrista cèlebre per qui Dávalos sempre ha sentit una gran admiració.

Dávalos sempre s’ha mostrat orgullós de la cultura xilena. Per això, en les seves obres ha musicalitzat textos de Pablo Neruda, Violeta Parra o Víctor Jara. Entre el 15 de gener i el 16 de febrer de 1971, acompanyat del seu amic i també músic Cherubito, va participar al Tren Popular de la Cultura, recorrent pobles i ciutats de Xile per apropar les creacions artístiques a infants, treballadors i gent humil del país. També hi van participar actors, escriptors i un grup nombrós de músics.

Però a més del vessant artístic de Dávalos, cal destacar la seva figura reivindicativa, sent des del principi un dels impulsors de l’homenatge que cada 11 de setembre se celebra al Carmel en memòria de Salvador Allende, president xilè assassinat per la dictadura de Pinochet el 1973. A més, és el president del Centre Salvador Allende.