Una desena d'activitats a Horta-Guinardó per la segona edició de 'Les 48 hores d’agricultura i verd urbà'

12/05/2022 - 09:40

Del 14 al 15 de maig, Barcelona acollirà més de cinquanta tallers, xerrades i visites guiades perquè el veïnat conegui de manera gratuïta els espais verds i les pràctiques sostenibles d’agricultura verda de la ciutat.

Del 14 al 15 de maig Barcelona celebra la segona edició del festival “Les 48 hores d’agricultura i verd urbà”, un esdeveniment gratuït organitzat per l’Associació Replantem amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona per promoure la cultura verda.

Entre les activitats que ja es poden reservar hi podeu trobar durant 48 hores i de forma gratuïta més de cinquanta experiències, xerrades, visites guiades i tallers presencials a horts urbans, cobertes verdes, granges d’hidroponia, un taller de compostatge, horts periurbans, etc. L’esdeveniment té com a objectiu compartir amb la ciutadania les propostes d’agricultura verda que estan canviant l’entorn i impulsar-la a conèixer pràctiques més sostenibles.

A Horta-Guinardó hi haurà una desena d’activitats: tallers, plantació d’arbres, intercanvi d’esqueixos i plantes o visites a espais verds del districte.

Un cap de setmana ple d’activitats ecosostenibles

Hi haurà tallers de degustació de formatges vegans, una plantada d’arbres fruiters, intercanvi de plantes i esqueixos o sembra d’hortalisses i plantes aromàtiques en espais verds, visites guiades a horts urbans municipals i espais sostenibles i xerrades en què es debatran temes d’actualitat com “La nostra relació amb els arbres”, entre d’altres. Per exemple, l’Ajuntament de Barcelona participa en la presentació del programa municipal “Mans al Verd”.

També hi haurà experiències directes amb els projectes i espais més desconeguts de la ciutat, relacionats amb el món verd i l’agroecologia. Per exemple, tallers d’horticultura i agroecologia, foment de la biodiversitat urbana i alimentació sostenible o compostatge i visites a horts urbans i periurbans, cobertes verdes o granges d’hidroponia. Es podran visitar els horts que gestionen les entitats de la ciutat o horts municipals com, per exemple, les masies de Can Mestres i Can Cadena.

L’esdeveniment de “Les 48 hores” se celebra també a d’altres ciutats europees, entre els quals es troben aproximadament vint municipis de França (pionera a llançar la iniciativa, ara fa quatre anys), així com de Bèlgica o Suïssa.

Vols descobrir la part més verda de la ciutat? Entra al web les48h.cat i inscriu-te gratuïtament a les activitats.

Més informació