Els autobusos clàssics de TMB seran a la Festa Major d’Horta

06/09/2022 - 13:56

Seguint amb la programació del Centenari de la xarxa de bus de Barcelona i en el marc de la Festa Major d’Horta, el proper dissabte, 10 de setembre, de 10 a 13.30 h els autobusos d’època de TMB es podran visitar al carrer Tajo, entre el Passeig Maragall i el Passatge Vila i Rosell.

Els autobusos, que es podran visitar i conèixer-ne la seva història, seran el francès Chausson Urbas 59, que va cobrir línies metropolitanes de 1955 a 1976, el Dodge Brothers 240, model nordamericà que va arribar a Espanya l’any 1936 i va servir per transportar soldats durant la Guerra Civil, i l’Aclo Regent III, un vehicle britànic de dos pisos que va circular per Barcelona entre 1949 i 1965 i que tenia parada a la plaça d’Eivissa.

TMB està celebrant el Centenari de la primera xarxa d’autobusos de Barcelona durant l’any 2022. Es tracta d’un programa d’activitats extens i per a tots els públics que pretén posar en valor el patrimoni històric de TMB però també explicar el present i el futur de l’autobús urbà de superfície com a mitjà de transport sostenible i segur, amb la incorporació recent a la flota d’autobusos elèctrics i, darrerament, d’hidrogen d’origen verd.