Acabades les obres de millora de l’accessibilitat de la parada de bus de davant del CEM Can Toda

17/01/2023 - 07:58

Ja han finalitzat les obres de millora de l’accessibilitat de la parada de bus 1223, situada a la confluència de la carretera del Carmel i el carrer d’Ana María Matute Ausejo, davant l’entrada del Centre Esportiu Municipal Can Toda.

Els usuaris de l’entorn ja disposen d’un nou espai més accessible amb l’arranjament de la vorera, instal·lació d’una marquesina i mobiliari urbà, així com un nou pas de vianants regulat amb un semàfor que fins ara no existia en aquest tram de la Carretera del Carmel. El projecte, amb un pressupost de 139.431 euros, ha estat finançat amb el retorn de la taxa turística aplicada a les entrades venudes al Park Güell.

Les dues línies que paren en aquest punt són la 24, que connecta plaça Catalunya i el Carmel, i la V19, que circula entre la Barceloneta i la plaça d’Alfonso Comín. La remodelació de l’espai ha implicat diferents operacions, com ara l’enderroc del mur existent i la construcció de nous murs de contenció, a més d’una escala que connecta els dos carrers. L’obra també ha comportat la instal·lació de nous fanals i elements de mobiliari urbà, la modificació de la pintura vial en places d’aparcament de motos, cotxes i zona de escombraries i el desplaçament del gual de vehicles per accedir a l’aparcament públic.