El CSS Guinardó participa al projecte ‘Respostes a la crisi’

03/11/2022 - 12:30

Arran de la crisi econòmica del 2008 que va deixar a l’atur milers de persones, als serveis socials del Guinardó va néixer el projecte ‘Respostes a la crisi’.

Va sorgir a partir del notable augment de demandes reiterades d’atenció individual al districte fruit de diferents problemes derivats de l’atur, en gran part d’un perfil molt concret: homes amb càrregues familiars, aturats i de mitjana edat.

Aquesta situació pot provocar sentiments de soledat, impotència i frustració, inclosa la sensació d’inutilitat per a moltes persones que, juntament amb les dificultats d’inserció laboral, ha donat lloc a que moltes famílies hagin d’afrontar un futur incert. La finalitat del grup és compartir les experiències amb la resta dels homes, que estan passant per situacions similars, empoderar-se i aprofitar la crisi com una oportunitat de canvi. Tot plegat, evitant problemes i dificultats col·laterals com toxicomanies, violències intrafamiliars, depressions o manca de pagaments, entre d’altres.

El grup ha estat conduït per dues treballadores socials i una psicòloga dels Centres de Serveis Socials del districte d’Horta Guinardó. Durant entre 12 i 15 sessions aborden aspectes com la paternitat, les relacions de parella, l’autoconcepte, la inserció laboral o l’ocupabilitat del temps, principalment.