Obres de consolidació estructural del Palau del Marquès d’Alfarràs, al Laberint d’Horta

14/11/2022 - 14:42

Aquesta setmana començaran les obres de consolidació estructural del Palau del Marquès d’Alfarràs, dins del Parc del Laberint d’Horta.

La rehabilitació total del Palau del Marquès d’Alfarràs es portarà a terme en diferents fases durant fins el març del 2024. La primera fase prioritzarà la consolidació de l’estructura i els sistemes constructius de l’edifici i s’hi destinarà un milió i mig d’euros.

En primer lloc, s’abordarà l’estructura, que pateix una degradació important, i s’asseguraran la impermeabilització i la protecció dels elements patrimonials. Després es rehabilitaran les façanes i les soleres, conservant-ne les característiques més remarcables, que doten la construcció d’un alt valor patrimonial, i s’adequarà l’edifici amb les instal·lacions bàsiques (elèctriques, desaigües i parallamps) per permetre’n l’ús posterior.

El Palau del Marquès d’Alfarràs està catalogat com a bé cultural d’interès nacional. L’última gran actuació que s’hi va fer, entre els anys 1983 i 1987, va ser la rehabilitació de l’ala dreta de l’edifici, que des de l’any 1993 és la seu del Centre de Formació El Laberint, que imparteix cursos i tallers de jardineria, agricultura i biodiversitat.

Està situat al parc del Laberint d’Horta, un conjunt de jardins de diverses èpoques amb una extensió de més de 54 hectàrees distribuïdes en tres nivells esglaonats, al més baix és on hi ha el laberint de xiprers retallats. El parc del Laberint rep cada any uns 250.000 visitants.