Acció a favor del comerç de proximitat al Carmel i Can Baró

05/12/2022 - 12:31

El Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona, la productora d’art urbà Rebobinart i l’artista internacional Javirroyo s’han aliat aquest cap de setmana per pintar els comerços dels barris del Carmel i Can Baró amb missatges a favor del comerç de proximitat.

Fins a 27 locals comercials han cedit voluntàriament les seves 40 persianes per fer una crida a la ciutadania a consumir al barri durant aquests dies de Nadal apel·lant a la continuïtat dels negocis i de la xarxa social del districte. “Consumeix aquí perquè pugui continuar obrint aquesta persiana” és la frase conductora que engloba els missatges colpidors i tendres alhora que ha utilitzat Javirroyo per fer reflexionar al veïnat a través de les seves conegudes vinyetes, com són la metàfora de l’iceberg i el diàleg entre un pare i un fill.

La iniciativa impulsada pel Districte d’Horta-Guinardó i pel Pla de Barris s’ha dut a terme el passat dissabte a la nit com si es tractés d’un acte vandàlic perquè els barris despertessin diumenge amb l’impacte de trobar totes aquestes persianes de colors compactes amb les consignes a favor del comerç local.

Aquesta acció forma part d’una estratègia més àmplia de suport al petit comerç, que inclou una línia de subvencions específiques per als comerços de Carmel i Can Baró en el marc del programa “Impulsem el que fas”, el desplegament del programa CASBA (de promoció i millora de l’accessibilitat als locals comercials) entre el comerç de Can Baró i l’impuls d’un programa d’assessorament i suport a l’activitat comercial amb atenció individualitzada a cada comerç.