El Recinte Modernista Sant Pau celebra l’Any Lluís Domènech i Montaner

16/01/2023 - 13:45

L’any 2023 es compleixen 100 anys de la mort de Lluís Domènech i Montaner, celebració que coordina la Taula Lluís Domènech i Montaner, formada per la Fundació Lluís Domènech i Montaner, el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, els ajuntaments de Barcelona, Reus i Canet de Mar i la Generalitat de Catalunya.

Per aquest motiu, s’ha programat diverses activitats que recordin la figura de l’arquitecte, autor d’obres com el Recinte Modernista.

‘Diàlegs amb Lluís Domènech’
Cicle de tres converses amb Lluís Domènech Girbau, arquitecte i president de la Fundació Lluís Domènech i Montaner, adreçades al públic general:
L’Avinguda Gaudí, un misteri per aclarir
19 de gener, 19.30 h
Conversa amb Joan Busquets (arquitecte i catedràtic de la Universitat de Harvard) i Lluís Domènech Amadó (arquitecte especialitzat en urbanisme i director d’arquitectura de l’estació de la Sagrera).

Els carbonets de Ramón Casas
21 de febrer, 19 h
Conversa amb Cristina Mendoza (directora del Museu d’Art Modern de Barcelona -1982- i especialista en el pintor modernista Ramón Casas).

La conservació de l’obra de Domènech i Montaner
29 de març, 19 h
Conversa amb Andreu Carrascal (cap de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes), Miquel Terreu (arxiver de l’Hospital de Sant Pau) i Marta Grassot (responsable de Centre de Documentació de l’Orfeó Català).

Lectura de poesia
La poesia i Domènech
16 de febrer, 19 h
Lectura del poeta Carles Duarte d’una paràfrasi seva de l’article que Joan Brossa va escriure l’any 1963 sobre Domènech i Montaner a la monografia de Cuadernos de Arquitectura del COAC. El caràcter poètic de l’acte es completarà amb peces de música romàntica interpretades per la violoncel·lista Erica Wise, i amb les fotografies de Leopoldo Pomés que il·lustraven l’article.