Activitats familiars de primavera al Centre de Natura de Can Soler

11/04/2023 - 10:13

Amb la primavera, tornen les activitats didàctiques del Centre de Natura de Can Soler. Durant els mesos d'abril i maig, aquesta antiga masia de Sant Genís ofereix tallers gratuïts per a tots els públics.

Cal inscriure’s prèviament a les activitats mitjançant el telèfon 664 117 871 (dimarts i dijous de 10 a 14 h) o el correu electrònic centrenaturacansoler@bcn.cat.

Totes les activitats són gratuïtes i comencen a les 11 h.

Diumenge 16 d’abril
Seguint el ritme de l’hort: Preparem l’hort d’estiu
Jornada de treball a l’hort on plantarem les hortalisses d’estiu tenint en compte els reptes ambientals que ens planteja la crisis climàtica actual. Dins la jornada podreu conèixer el projecte d´Agroecologia Social i Comunitària Font Baliarda, situat a la ctra. Alta de Roquetes, al barri de La Font del Gos.
Taller a càrrec d’Associació TANZOKAI i la col·laboració de la Fundació ATRA.

Diumenge 30 d’abril
Jornada Lletres i Natura
Celebrem Sant Jordi amb aquesta jornada extraordinària en què la Natura inspirarà els nostres millors relats: taller de poemes haikus, conta contes per als més petits i un taller de paper reciclat per recollir les nostres creacions literàries.
Inauguració del racó de lectura del Centre de Natura Can Soler.
Coorganitzada amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.
Activitat vinculada a Sant Jordi.

Diumenge 14 de maig
Let’s clean up
Jornada de neteja en la qual recollirem les deixalles que s’amaguen al fondal de la Font del Bacallà. És una acció comuna a tota Europa de conscienciació sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.
En col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.
Agència de Residus Catalana i Fundació els Tres Turons.
Més informació: Let’s clean up 2023

Diumenge 28 de maig
Els misteris d’un gra de sorra
Un grup de geòlegs de l’Institut Geològic del “Somorrostro” ens han encarregat una sèrie de missions molt importants. El nom del conjunt de missions és: OPERACIÓ SORRA! L’ objectiu final de l’OPERACIÓ SORRA és esbrinar/descobrir d’on ve la sorra, els misteris de les platges, els animals i plantes que viuen als deserts de sorra. Activitat familiar per a infants entre 7 i 10 anys.
Activitat coorganitzada amb el Centre de la Platja de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Ciutat.
Activitat vinculada al Dia Internacional de la Diversitat Biològica, 23 de maig.

Nova exposició temporal
Una ciutat de cara al mar
Del 16 abril al 23 de juliol

Entre el mar i la ciutat, hi ha un ecosistema viu, carregat d’història i tradició i en continua transformació. Humans i natura hi conviuen en un equilibri a vegades fràgil. I tu, el coneixes? Des del Centre de la Platja t’ho expliquem!
Col·laboració amb el Centre de la Platja. XEAB Xarxa d’Equipaments
Ambientals de Barcelona.