Festa de benvinguda del programa 'Vacances en pau'

04/07/2023 - 12:53

Com cada any, l'Associació Sàhara Horta posa en marxa ‘Vacances en pau’, un programa d’acollida d’infants d’entre 8 i 12 anys que arriben dels campaments de refugiats sahrauís durant el juliol i l’agost.

Ara que ja són entre nosaltres, Sàhara Horta, conjuntament amb les famílies que acullen els infants, el Districte, el Centre Cívic Matas i Ramis i els comerciants del Cor d’Horta, volen donar-los la benvinguda. L’acte festiu de rebuda se celebrarà el proper dimecres 26 de juliol a les 17.30 h al Centre Cívic Matas i Ramis.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els infants passin dos mesos de vacances lluny de la dura realitat al camp de refugiats i de l’extremadament calorós estiu sahrauí. Durant el mes de juliol participen en un campus esportiu i també s’aprofita per fer-los una revisió mèdica exhaustiva (vacunacions, revisió odontològica i de la vista).

Sàhara Horta treballa des de l’any 1993 perquè els mesos d’estiu vinguin nenes i nens dels campaments de refugiats sahrauís a passar els mesos de mes calor en el desert. Un cop aquí, ens mostren la seva cultura i coneixen les nostres tradicions.

El projecte ‘Vacances en pau’ te una continuïtat que no seria possible sense la participació activa de les famílies acollidores del districte que, any rere any, mostren la seva solidaritat acollint a casa aquest infants.