L’augment de la població es deu al moviment migratori, amb l’arribada de 26.600 persones, que compensen el decreixement del nombre de nounats. Els 11.300 naixements en tot el 2022 són el valor més baix des del 1900, amb l’excepció de l’any 1939.
La ciutat manté l’atractiu per venir-hi a viure gràcies al dinamisme del mercat laboral i el posicionament internacional. També augmenta el nombre de persones empadronades no nascudes a la ciutat, que, per quart any consecutiu, és superior al de les nascudes a la ciutat. Barcelona referma el cosmopolitisme: a la ciutat conviuen persones de 178 nacionalitats.
Altres indicadors rellevants de la lectura del padró municipal d’habitants són els següents:
- La mitjana d’edat de la població se situa en els 44,1 anys.
- Les dones representen el 52,4% del total de la població, una proporció que es manté molt semblant des de fa més de 20 anys. El percentatge creix a partir dels 45 anys.
- Hi ha 912 persones centenàries a la ciutat, un 2% menys que l’any passat. El 83% de les persones de 100 anys o més són dones.
- Un 35% dels empadronats a partir de 16 anys tenen titulació universitària o un cicle formatiu de grau superior. Entre els estrangers que viuen a Barcelona, el percentatge és del 43,2%.
- Hi ha 668.790 habitatges a la ciutat. Un 32% del total són domicilis unipersonals (214.000 domicilis).
- Els noms més posats als nadons són, en el cas de les nenes, Emma, Olívia, Júlia, Sofia, Martina, Lucia, Ona, Mia, Gala i Aina i, en el dels nens, Leo, Bruno, Pau, Pol, Mateo, Àlex, Marc, Martí, Nil, Eric i Lucas.
- De les 178 nacionalitats que conviuen a la ciutat les més nombroses, a més de l’espanyola, són la italiana, la colombiana, la pakistanesa i la xinesa.
Aquí podeu consultar l’informe “La població de Barcelona”, elaborat pel Departament d’Estadística i Difusió de Dades, adscrit a l’Oficina Municipal de Dades, a partir de la lectura del padró municipal d’habitants de l’1 de gener de 2023.