Horta-Guinardó celebra el Dia Internacional de les Persones Grans

27/09/2023 - 11:49

Els districtes de la ciutat programen un ampli ventall d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, que se celebra cada 1 d’octubre des de l’any 1990.

Havaneres, balls, caminades, conferències, teatre, cinema… i fins i tot un bingo musical: la ciutat s’omple d’activitats especialment dedicades a la gent gran des de finals de setembre fins a mitjan octubre per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, que se celebra cada 1 d’octubre des del 1990, quan l’Assemblea General de les Nacions Unides el va marcar al calendari.

A Horta-Guinardó s’hi celebraran els següents actes:

  • Dijous 28 de setembre a les 11 h:  Projecció del vídeo Sócrates y los jóvenes de hoy en día, projecte intergeneracional del casal de Gent Gran de Sant Genís amb la Universitat Blanquerna.
    Lloc: Sala Polivalent del Casal de Gent Gran de Sant Genís
  • Dilluns dia 2 d’octubre a les 10.30 h: Fem 5000 passes per la gent gran.
    Punt de trobada: Porta d’entrada Casal de Gent Gran de Sant Genís
  • Dimecres 4 d’octubre, a les 9.30 h: Primera trobada del grup de senderisme “a peu” i ruta de coneixença.
    Punt de trobada: Casal de Gent Gran de la Vall d’Hebron.
  • Dimecres 11 d’octubre a les 17 h: Conferència: Assessorament jurídic: dependència i discapacitat. A càrrec de Juan José Adrados, advocat.
    Lloc: Sala d’actes del Casal de Gent Gran Vall d’Hebron
  • Dijous 19 d’octubre a les 11 h: Sessió de presentació del taller: L’Afecte: repensar l’edat i l’envelliment. Taller pràctic que te per objectiu reflexionar conjuntament al voltant de l’envelliment a través de l’expressió corporal i de tècniques teatrals. Cal inscripció prèvia.
    Lloc: Casal de Gent Gran d’Horta.
  • Dijous 19 d’octubre, a les 16.30 h: Cinefòrum: El cartero y Pablo Neruda. A càrrec de Tasca.
    Lloc: Sala Polivalent del Casal de Gent Gran de Sant Genís
  • Dimarts 24 d’octubre, a les 16.30 h: Cinefòrum: Le week-end. A càrrec de Tasca.
    Lloc: Sala d’actes del Casal de Gent Gran Baix Guinardó

Més del 20% de la població de Barcelona té almenys 65 anys 

Aquesta data serveix per evidenciar el canvi demogràfic en la població mundial i la necessitat de crear noves polítiques i programes per a aquest col·lectiu, de 65 anys i més, que a Barcelona representa més del 20% del total de la població. Per fomentar-ne la participació, a la ciutat destaquen eines com el pla “Barcelona ciutat amigable amb les persones grans 2022-2030”, que versa sobre els punts següents:

  • Empoderament, respecte i bon tracte
  • Erradicació de la soledat no desitjada i l’aïllament social
  • Promoció de les relacions intergeneracionals
  • Participació cívica i social
  • Espais, esquipaments i serveis

A més, el Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG), l’òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona per a les qüestions referents a les persones grans de la ciutat, farà lectura pública del seu manifest pel Dia Internacional de les Persones Grans el 2 d’octubre, a les 12.00 hores, a la plaça de Sant Jaume.

 

Més informació