Ens endinsem en la internacionalització de l'ESS amb La InnoBAdora+

16/10/2023 - 13:56

Durant els dos mesos vinents, les iniciatives de la comunitat d’incubació per l'economia social i solidària (ESS), La InnoBAdora+, tenen al seu abast diverses activitats formatives per aprofundir sobre el concepte de la internacionalització en els models organitzatius de l'ESS.

Durant els dos mesos vinents, les iniciatives de la comunitat d’incubació per l’ESS, La InnoBAdora+, tenen al seu abast diverses activitats formatives per aprofundir sobre el concepte de la internacionalització en els models organitzatius de l’economia social i solidària (ESS).

La Tardor de la Internacionalització comprèn tres sessions per dotar d’eines pràctiques per iniciar un nou projecte fora del territori o plantejar com internacionalitzar-ne de ja existents, incrementant així l’activitat econòmica i escalabilitat dels seus serveis gràcies a les sinergies i cooperació amb altres entitats europees a l’ESS.

A la primera activitat, el 17 d’octubre, es presenten les eines i serveis d’ACCIÓ per al teixit empresarial de l’economia social per part de la Paula Santarén, consultora sènior d’Acció.

El 17 de novembre, a la segona sessió, en Nicolas Espitaleir – partner de B·link Barcelona, exposarà les diferents tipologies de fons de finançament Europeu que ofereix la Unió Europea.

I, per tancar, el 23 de novembre, es durà a terme una sessió més pràctica – A un pas del teu projecte internacional – on les iniciatives podran dissenyar el seu projecte d’internacionalització. Aquesta activitat la impartirà la Claudia Dakhil Carcovich, fundadora de Meet&Map, associació internacional sense ànim de lucre que promou relacions entre països europeus i mediterranis.

Ja són 19 organitzacions incubades a la InnoBAdora, a l’equipament d’InnoBA Ca n’Andalet al districte d’Horta-Guinardó, amb la incorporació dels darrers 8 membres. Descobriu-les:

  • Coloma Armengol, consultora especialitzada en processos de transformació digital i humà del sector de la construcció.
  • Dona cançó, productora d’esdeveniments culturals feministes del tercer sector.
  • La Inversa, projecte en el que es fan acompanyaments a dones que estan vivint canvis vitals invisibilitats.
  • Cúrcuma Cooperativa, Cooperativa feminista que ofereix serveis en coeducació.
  • Tresdosu, empresa de formació i serveis especialitzada en formació (tecnològica) i dinamització de projectes socials.
  • Cubic, cooperativa d’usuàries de la bicicleta.
  • Institut Diversitas, cooperativa d’iniciativa social dedicada a la promoció de la diversitat en un sentit ampli.
  • Prostíbulo poético, col·lectiu transdisciplinar de poetes, músics i performers.