Horta-Guinardó celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb una flashmob

23/11/2023 - 08:00

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra cada any el 3 de desembre, Horta-Guinardó se suma a les diverses activitats que s’organitzen a Barcelona.

Amb l’objectiu de reivindicar els drets i llibertats fonamentals i reafirmar el compromís amb una societat inclusiva, s’ha organitzat una activitat amb la participació de la comunitat educativa del Districte, tant les escoles d’educació especial com dels instituts i de les escoles ordinàries. Serà el divendres 1 de desembre de 10 a 12.30 h, al davant de la Seu del Districte, a la ronda del Guinardó, 49 (a la plaça Alfons el Savi).

Hi haurà una mostra de les entitats del Consell de Persones amb Discapacitat i d’intercanvi amb les escoles i instituts del Districte i amb els veïns. A les 10 h hi haurà tallers organitzats per les entitats que formen part del Consell per als participants.

Cap a les 11.30 h, arribarà la 6a Flashmob amb un mix que ens ha fet DJ pel Canvi. És un muntatge musical dels grups Txarango, The Tyets i Oques Grasses. L’objectiu és que les persones que fan vida al Districte d’Horta-Guinardó puguin cantar i ballar junts amb el lema Som diversitat. Construïm Barcelona. Totes les persones que hi participen portaran un paravent (buff) amb la imatge del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que es repartirà en arribar a la plaça.

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat té com a objectius sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generarà la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural. Una jornada per donar visibilitat al col·lectiu i reivindicar els seus drets d’inclusió social i laboral recollits en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.