Obre l’Espai Familiar de Criança Municipal de la Teixonera

04/12/2023 - 13:38

Aquest dilluns 4 de desembre ha obert les portes l’Espai Familiar de Criança Municipal de la Teixonera. El nou servei s'ofereix a les instal·lacions de l’edifici del carrer Arenys, 83, on es troba l’Escola Bressol Municipal Teixonera, que també s'ha posat en marxa aquest curs 2023-2024. Així doncs, els dos serveis comparteixen les noves instal·lacions, tot i que disposen d’espais diferents i poden funcionar de manera simultània.

En concret, l’Espai Familiar de Criança Municipal de la Teixonera s’ubica a la planta baixa de l’edifici de tres plantes i disposa de 154 m² de superfície útil. Dissenyat per a infants de 0 a 3 anys acompanyats de les seves famílies, el servei educatiu ofereix acompanyament emocional en un espai de trobada entre infants i famílies. La voluntat municipal és donar suport en la criança, potenciar la generació de vincles i crear comunitat entre les famílies.

El nou servei arrenca amb 17 famílies inscrites i té capacitat per donar acollida fins a 66 places, de les quals n’hi ha 20 de reservades per a infants i famílies amb situació de vulnerabilitat. La distribució dels grups és la següent:

  • 2 grups ‘Nadons en família’ de 12 places cadascun. Es tracta de grups adreçats a infants, des del naixement i fins que es desplacen autònomament, acompanyats per la família o l’adult de referència. Cadascun dels grups està format per un màxim de 12 infants i la seva família (i es reserven 4 places a cada grup per a infants i famílies derivades dels Serveis Socials Bàsics o Especialitzats).
  • 3 grups ‘Espai familiar’ de 14 places cadascun. Es tracta de grups adreçats a infants des que es desplacen i fins als 3 anys, acompanyats per la família o persona adulta de referència. Cada grup està format per un màxim de 14 infants i les seves famílies (es reserven 4 places a cada grup per infants i famílies derivades dels Serveis Socials Bàsics o Especialitzats).

A més, a partir del 9 de gener del 2024, l’Espai Familiar de Criança Municipal Teixonera disposarà d’un servei socioeducatiu. Aquest servei s’adreçarà a les famílies derivades de serveis socials i comptarà amb les mateixes instal·lacions de l’espai familiar de criança municipal. En concret, es dinamitzaran espais de suport a les cures bàsiques d’higiene i d’alimentació, com, per exemple, un espai de cuina, un espai de rentadora, un espai d’assecadora o un espai de dutxa, i s’oferirà acompanyament psicològic de manera individual o de manera familiar.

Amb la inauguració de l’Espai Familiar de Criança Municipal Teixonera, Barcelona disposa de 25 espais familiars de criança municipal. Per a més informació sobre la xarxa d’espais familiars de criança municipal, es pot clicar aquí.