Durant aquests dies, i fins el 30 de juny, la Casa Jacqués del Park Güell acull una exposició sobre la història de la revista coup De fouet, la publicació de referència internacional sobre el Modernisme que dedica el seu darrer número als orígens del Park Güell.
Amb aquesta mostra, el recinte i la capçalera celebren el 40è aniversari de la declaració del parc com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.
L’exposició estarà oberta al públic de manera gratuïta de dijous a diumenge i exposa reproduccions de les 40 portades de la història de coup De fouet, que es caracteritzen per donar protagonisme a elements arquitectònics i ornamentals de construccions emblemàtiques del Modernisme, mostrant les formes i motius inspirats en la natura que caracteritzen el moviment.
El darrer número de la revista té en portada una de les representacions ornamentals del sol que es poden observar a la Sala Hipòstila del Park Güell. Es tracta d’una imatge que permet veure en detall l’ús que Gaudí feia de la tècnica del trencadís per representar elements naturals.
Aquesta darrera edició de coup De fouet també dedica un extens article a revisar els inicis del Park Güell i els plans originals d’Eusebi Güell i Antoni Gaudí en la construcció del que havia de ser un parc urbanitzat.
Patrimoni Mundial
El Park Güell va ser una de les primeres obres de Gaudí en ser reconegudes com a Patrimoni Mundial per la UNESCO, l’any 1984.
Un reconeixement que posa en valor l’espai com a bé cultural i que certifica la contribució de l’artista a l’evolució de l’arquitectura gràcies un estil personal, que va ser l’avantguarda del Modernisme i que té una de les seves màximes expressions al Park Güell.
L’exposició de la revista coup De fouet homenatja a la publicació de referència del Modernisme a nivell internacional i celebra aquest 40è aniversari del reconeixement del Park Güell com a Patrimoni Mundial de la Humanitat.