A través del web del Districte es podrà seguir en directe la retransmissió de la sessió, que comptarà amb mesures d’accessibilitat a la comunicació, com ara:
interpretació en llengua de signes
i subtitulació en pantalla
Com participar a l’Audiència Pública d’Horta-Guinardó?
La sessió es podrà seguir en directe tant de manera presencial com virtual:
- Presencialment a la mateixa sala. Assistint en persona el dimecres 13 de novembre, a les 18.30 h, a la seu del Districte (ronda del Guinardó, 49). En cas de superar l’aforament permès a la sala, s’hi podrà accedir per ordre d’arribada.
- Digitalment, a través de la Sala Virtual el mateix dia de la sessió. Si només es vol seguir com a espectador, es podrà fer a través de la retransmissió en directe des del Youtube municipal, que estarà també disponible al web del Districte.
Si es vol participar activament, en qualsevol cas caldrà deixar escrita la pregunta de forma anticipada a través del formulari del Decidim, fins a 48 hores abans de la celebració de l’Audiència, és a dir fins a les 18.30 h del dilluns, 11 de novembre. Teniu en compte que per poder formular les preguntes cal tenir un perfil d’usuària al decidim.barcelona.
Si algú no ha pogut avançar la seva intervenció a través de la plataforma Decidim, encara podrà intervenir a l’Audiència Pública si ho fa presencialment. Per això, es deixarà a disposició dels ciutadans que estiguin presencialment a la sala, fulls d’intervenció perquè puguin sol·licitar-ho i donar-los la paraula en el transcurs de l’audiència, un cop hagin acabat les intervencions que si s’havien comunicat prèviament. Les sol·licituds estaran a disposició del veïnat fins a 10 minuts després d’haver començat la sessió. Després, seran retirades.
Si la persona que ha fet la petició a través del Decidim no pot assistir-hi virtualment o presencialment per tal de formular la seva intervenció, aquesta no serà llegida en el transcurs de la sessió, sinó que es respondrà per correu i la resposta es publicarà juntament amb l’acta.
Què és l’Audiència Pública?
El fòrum ciutadà o audiència pública, d’àmbit de districte, és la trobada dels responsables municipals amb la ciutadania perquè aquesta pugui rebre informació, presentar i debatre propostes en relació amb una determinada actuació pública, activitat o programa d’actuació. En el cas dels districtes està regulada per les normes reguladores del funcionament dels districtes i pels reglaments de cada districte.
El desenvolupament de les audiències públiques facilita el treball en grup de tots els implicats i millora les relacions entre la ciutadania, els polítics i els tècnics municipals, cosa que es tradueix en una resolució positiva dels conflictes i de les demandes veïnals.
Les convocatòries de les audiències públiques tenen periodicitat bimestral.