8M: Trenquem el sostre de vidre a Horta-Guinardó

28/02/2024 - 09:44

Aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, posem el focus en la lluita contra la segregació vertical que encara avui dia impedeix a moltes dones accedir a càrrecs de responsabilitat. Trenquem el sostre de vidre perquè hi hagi més dones referents en tots els àmbits laborals, perquè les nenes d’avui siguin les caps de recerca i investigació, les rectores, les directores de cinema i les CEO de demà.

És essencial abordar i combatre fermament totes les bretxes i desigualtats estructurals que des de fa anys pateixen les dones en el seu desenvolupament professional.

Per aquest motiu, enguany l’Ajuntament de Barcelona centra la campanya del 8 de març a reivindicar més presència de dones en càrrecs de direcció i comandament. Dones referents que no només obrin escletxes en les barreres del present, sinó que inspirin les futures generacions de caps, líders i directores.

“Trenquem el sostre de vidre perquè les nenes d’avui siguin les caps de demà” és el missatge principal d’una campanya que es basa en dades contundents i objectives sobre la segregació vertical.

El Districte d’Horta-Guinardó estén la diada més enllà del 8M i gaudirà a tots els barris d’activitats reivindicatives durant el mes de març. Podeu consultar-les al programa adjunt.

L’acte central del districte és el següent:

Dijous 7 de març a partir de les 18 h. Centre Cívic Casa Groga (Av. del Jordà, 27).
Acte lúdic i de connexió entorn el Dia Internacional de la Dona. Per compartir les experiències de dones lluitadores, per trencar la bretxa i el sostre de vidre.
Esteu convidades a la festa, una jornada reivindicativa i de celebració. Amb espais per compartir amb els diferents grups, entitats i veïnes del districte, taula rodona, música, refrigeri i algunes sorpreses més. Entrada lliure.
Organitza: Consell de les Dones del Districte d’Horta- Guinardó i Centre Cívic Casa Groga.

A més, el divendres 8 de març, de 18.30 a 22 h, la seu del Districte (Ronda Guinardó, 49) s’il·luminarà de lila per contribuir a la reivindicació del Dia Internacional de les Dones.