Tot a punt per la 13a edició de l’Entre Versos

16/10/2020 - 10:32

Entre Versos és el punt de trobada dels lectors de poesia amb els autors, crítics, estudiosos i artistes que fan de la poesia una experiència única. La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda us proposa un cicle literari on compartir la lectura, escoltar noves veus i descobrir les propostes poètiques més interessants del passat i de l’actualitat.

Totes les activitats programades són gratuïtes, i compliran amb les mesures dictaminades per Salut en relació a la covid-19, per això l’aforament és limitat.

Aquestes són les activitats que formen part del programa de l’edició de tardor de 2020:

JORGE RIECHMANN PRESENTA MUDANZA DEL ISONAUTA
Dissabte 17 d’octubre, 12 h
Amb Jorge Riechmann i Gabi Martínez
El poeta i assagista Jorge Riechmann (Madrid, 1962) presenta Mudanza del isonauta (Tusquets, 2020) acom­panyat de l’escriptor Gabi Martínez. Mudanza del isonauta és un llibre compromès, un collage de grans veritats i d’aforismes tan brillants com desoladors que interpel·len la la nostra consciència.
Aquest acte forma part de BCN Poesia 2020. Imprescindible reserva prèvia a: http://barcelona.cat/barcelonapoesia

BALLA’M UN LLIBRE: EL COR QUIET DE JOSEP CARNER
Dimarts 20 d’octubre, 19 h
Espectacle de dansa i poesia amb Raquel Anguita
Peça de dansa contemporània inspirada en el poemari El cor quiet de Josep Carner. Raquel Anguita posa en escena una nova dimensió de l’obra, tot donant cos a la paraula i l’imaginari dels poemes de Carner a través de la llengua de signes catalana i el moviment de la dansa.
Intèrpret de text: Montserrat Iranzo i Domingo.
«Balla’m un llibre» és una col·laboració entre l’Associació dels Professionals de Dansa de Catalunya, l’Institut Català de les Empreses Culturals i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

RECITAL DE POESIA: JULIETA VALERO
Dijous 29 d’octubre, 19 h
En conversa amb Lola Nieto
Julieta Valero és una de les veus més suggestives i fas­cinants de la poesia actual en castellà. És autora dels poemaris Altar de los días parados, Los heridos graves, Autoría, i Que concierne. Recitarà poemes del seu darrer llibre, Los tres primeros años (Vaso Roto, 2019), on explora poèticament la maternitat, la finitud i les relacions entre món i llenguatge.
Activitat programada en el marc de NUDO, festival de poesía desatada. Inscripció prèvia a la web del festival: https://www.festivalnudo.com/

CARNER A BRUSEL·LES (1945-1970)
Dimarts 17 de novembre, 19 h
Amb Jaume Subirana
Ens afegim a la celebració de l’Any Carner amb una conferència del poeta i professor Jaume Subirana, autor de la biografia Josep Carner: l’exili del mite (1945-1970) —Premi Ferran Soldevila de biografies i estudis històrics 1999— i de diversos estudis sobre la poesia de l’autor.
Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.