Acabades les obres de pacificació de l’entorn de l’escola Àngels Garriga

29/07/2021 - 14:08

Urbanisme. Van començar el 12 de juliol i van durar una setmana

Les obres de pacificació de l’entorn de l’escola Àngels Garriga, a la Font d'en Fargues, han finalitzat amb èxit.

L’actuació ha consistit en la conversió del carrer Gallecs en prioritari per a vianants, tallat al trànsit excepte per al veïnat i serveis, amb la implantació d’una velocitat màxima de 10km/h. A més, s’hi ha instal·lat dos coixins berlinesos en els passos de vianants abans de l’escola, per tal de fer disminuir la velocitat dels vehicles.

Paral·lelament, s’ha reorganitzat el cordó de serveis entre el carrer Frederic Rahola i l’accés a l’escola. S’han eliminat quatre places de cotxes, s’han reorganitzat els contenidors i s’ha implantat una nova zona DUM i nous aparcaments de bicicletes al costat de l’escola. També s’ha procedit a una ampliació tàctica de la vorera en el cordó de serveis entre l’escola i el carrer Trèvol, amb pintura i barana, en una longitud equivalent a cinc places de cotxe.

Aquesta actuació s’emmarca dins el programa Protegim les Escoles, una estratègia de ciutat per tal que les escoles disposin, en el seus accessos, d’un espai públic confortable i saludable i que esdevingui un lloc de trobada per als infants, les seves famílies, i, en general, el veïnat.