Ampliació del servei de transport públic per la revetlla de Sant Joan

21/06/2021 - 10:41

Mobilitat i transports. Els operadors de transport públic de l'àrea de Barcelona incrementen l'oferta durant la revetlla davant la previsió de més demanda.

La xarxa de metro i TRAM oferiran servei ininterromput la nit de Sant Joan i FGC prestarà el servei fins a les 2 de la matinada. Rodalies mantindrà els horaris habituals però reforçarà el servei. El NitBus també tindrà reforços a la línia N28 i N9. Recordem que seguim en pandèmia i que l'ús de la mascareta és obligatòria en tot moment.

El dimecres 23 de juny, nit de la revetlla de Sant Joan, hi haurà servei especial de transport públic per facilitar la mobilitat de les persones en una nit tradicional de celebració, encara en el marc de les recomanacions que cal respectar per evitar la propagació de la covid-19.

  • Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) prestarà el servei de metro durant tota la nit. Els trens circularan sense interrupció des de les 5.00 hores de la matinada de dimecres 23 de juny fins a la mitjanit de dijous dia 24, 43 hores de servei ininterromput. La línia L4 reforçarà el seu servei amb freqüències de pas de fins a 8 minuts.
    Es recomana fer ús de la parada de metro de Ciutadella-Vila Olímpica per accedir a les platges. Els autobusos no pararan al passeig de Joan de Borbó.
  • TRAM oferirà així mateix el servei ininterromput: les línies del Trambaix i del Trambesòs tindran tramvies circulant des de les 5.00 hores de la matinada de dimecres 23 fins a la mitjanit del dia 24, 43 hores de servei ininterromput.
  • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) prestarà el servei habitual de vigília de festiu, fins a les 2.00 hores de la matinada. El servei es reprendrà a les 5.00 hores del matí del dijous 24 de juny.
  • Rodalies de Catalunya – Renfe oferirà el servei en l’horari habitual amb reforç addicional en les línies que es preveu augment de demanda.
  • El Nitbus de l’AMB tindrà reforços a la línia N28 (amb una freqüència de 10 minuts i busos articulats), N9 (amb busos addicionals entre Santa Coloma de Gramenet i Can Ribó, de Badalona) i vehicles de reserva a plaça Catalunya.
  • Els busos nocturns de la Generalitat, per la seva banda, mantindran l’oferta al 100% i els autobusos urbans mantindran l’oferta habitual de dia feiner pel dia 23 i de dia festiu pel dia 24.

Els operadors preveuen un reforç de personal en trens i estacions per atendre l’afluència de persones usuàries que es desplaçaran en transport públic, especialment a zones de platja i al centre de la ciutat, per celebrar la revetlla. També es reforçarà la neteja, el manteniment i la seguretat a les estacions més freqüentades.

Malgrat que ja s’han eliminat les restriccions de mobilitat, cal tenir present que l’emergència sanitària causada per la pandèmia encara no ha estat superada.

Per aquest motiu, es recomana a les persones usuàries del transport públic durant la nit de Sant Joan que respectin estrictament les mesures de protecció sanitària establertes.

Això inclou l‘ús de mascareta durant tota l’estada a instal·lacions i vehicles de transport públic, la prohibició de menjar o beure als vehicles, la distribució en tot l’espai disponible, el silenci i el seguiment de les indicacions que facin el personal dels operadors.

Es pot trobar més informació sobre l’oferta relacionada amb la revetlla de Sant Joan als canals oficials dels diferents operadors.

Font: ATM.