Campanya de control de vehicles de transport de viatgers amb conductor de fins a nou places

19/02/2024 - 07:30

L’objectiu del dispositiu de la Guàrdia Urbana, que durarà fins diumenge, 25 de febrer, és prevenir els incompliments, l’intrusisme i la competència deslleial pel que fa a les llicències de vehicles de transport amb conductor (VTC).

Més concretament, les infraccions que controla prioritàriament la campanya, que estarà activa les 24 hores durant el període establert, són, entre altres, les següents:

  • Conduir amb nivells d’alcoholèmia superiors als permesos o amb presència de drogues a l’organisme, o no sotmetre’s a les proves corresponents.
  • Prestar el servei amb el permís de conduir retirat, sense l’assegurança obligatòria o sense estar donat d’alta a la Seguretat Social.
  • No disposar de la ITV vigent, sobretot quan suposi un perill greu i directe per a la seguretat de les persones.
  • Incomplir els horaris i dies de descans establerts, o oferir habitualment el servei en una zona diferent de la que estableixi l’autorització.
  • No disposar dels quadres de preus preceptius.

Els controls i les inspeccions s’efectuaran a tota la ciutat, però sobretot en zones d’alta presència d’aquests vehicles, com les estacions de trens i d’autobusos, els punts d’interès turístic, les zones comercials i les vies i artèries principals.