Barcelona és una de les cent ciutats seleccionades per participar en aquesta iniciativa, que permetrà accelerar la transició energètica i climàtica de la ciutat. Les mesures per aconseguir-ho queden plasmades en l’Acord climàtic de la ciutat, que marca les línies i els sectors clau per al funcionament de la ciutat i que són els principals generadors de gasos amb efecte d’hivernacle.
Un d’aquests sectors és el de la mobilitat, i l’acord fa una aposta pel transport públic i l’impuls de les zones park and ride en col·laboració amb altres administracions, així com el foment de la mobilitat a peu i en bicicleta. Pel que fa al sector de la construcció, remarca que cal avançar en nous sistemes que protegeixin de les temperatures extremes i treballar amb materials i tecnologies que afavoreixin la descarbonització.
En referència al sector energètic, el document preveu fomentar la implantació d’energies renovables als edificis municipals i la creació de comunitats energètiques d’autoconsum en l’àmbit privat.
Finalment, el document aborda la necessitat de minimitzar la generació de residus, promoure sistemes alternatius d’abastament d’aigua i incrementar el nombre d’espais verds, així com aprofitar les façanes, les cobertes i els espais interiors per incrementar la vegetació.