Coneix la història de Barcelona a través de dos recorreguts centrats en històries de dones

27/02/2024 - 13:52

Els matins dels dissabtes 9 i 16 de març, el Centre Cívic Navas ens convida recórrer alguns racons de la ciutat amb l'acompanyament de l'Elisenda Albertí, autora del llibre “Dones de Barcelona”.

Aquest 8M, al Districte de Sant Andreu et convidem a conèixer una part de la història de la ciutat que havia quedat amagada: aquella que fa referència a algunes de les moltes dones il·lustres que han viscut aquí al llarg dels segles. De la mà d’Elisenda Albertí, autora del llibre ‘Dones de Barcelona’, el Centre Cívic Navas ens proposa dos recorreguts que tindran lloc els dissabtes 9 i 16 de març a les 10.30 h. Cal inscripció prèvia i pagar una petita quantitat per poder participar-hi.

Itinerari 1: Dissabte 9 de març, a les 10.30 h

En aquest itinerari descobrirem històries com la de Joana de Torrelles enamorada del bandoler Joan de Serrallonga, històries del Monestir de Montsió, coneixerem el personatge que donà nom al carrer de la Canuda, a l’educadora medieval Estefania de Carrós, a la inventora del mato de monja…

Itinerari 2: Dissabte 16 de març, a les 10.30 h

En aquest itinerari descobrirem històries de dones que van viure i treballar en el barri de Santa Caterina com les ajudadores, entre d’altres, i algunes del barri de Sant Pere com l’Eulàlia Escuder. També coneixerem les dones relacionades amb la indústria tèxtil o aventures de les monges de Sant Pere.

Més informació i inscripcions al web del Centre Cívic Navas.