Els arquitectes Pere Joan Ravetllat i Carles Enrich han dissenyat una gran estructura de fusta de 1.400 metres quadrats, que romandrà a la plaça quan el mercat provisional deixi de funcionar, com un element per dinamitzar la zona verda. L’espai potencia l’encreuament del corredor verd de les rieres d’Horta i la trama urbana del nucli antic generant un nou espai públic de connexió entre els barris.
Als 800 metres quadrats de la sala de venda s’hi distribueixen 26 establiments alimentaris i 4 de no alimentaris. Disposa de tres accessos, el principal està situat a la cantonada est de Lisboa amb Porto. Les parades especials no alimentàries es troben a la façana de la nova plaça, mentre que a la façana est hi ha un annex de 109 metres quadrats que inclou les parades exteriors no alimentàries.
També hi ha una zona logística de 401 metres quadrats, amb les cambres frigorífiques comunitàries i el magatzem comunitari, entre altres, i a la coberta hi ha l’espai reservat a la maquinària de climatització del mercat.
El mercat disposa de generació fotovoltaica a la coberta i d’un sistema urbà de drenatge sostenible a la zona enjardinada, que afavoreix el drenatge natural de l’aigua de pluja al terreny.
Un equipament sostenible
El reaprofitament parcial de l’estructura de fusta, la urbanització dels entorns i les plaques fotovoltaiques generaran un estalvi del 40% en el desmuntatge del mercat provisional i del 90% en la construcció del futur parc productiu.
Una festa popular amb activitats musicals i familiars ha donat el tret de sortida al mercat provisional.