El Carmel i Can Baró s'incorporen al nou Pla de Barris

15/10/2020 - 11:00

Pla de barris. Juntament amb Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, formaran part d'aquest programa que compta amb un pressupost de 150 milions d’euros per al conjunt de la ciutat

El Pla de barris continua transformant la ciutat. S’ha presentat la segona fase del programa, que té com a objectiu reduir les desigualtats entre els barris de la ciutat.

Amb un pressupost de 150 milions d’euros entre 2021 i 2024, després d’un estudi acurat dels indicadors socials arreu de la ciutat, s’hi incorporen ara set nous barris, entre els quals hi ha el Carmel i Can Baró. Alhora, els 16 barris de la fase anterior es mantenen, però a dues intensitats: a Sant Genís dels Agudells i la Teixonera es mantenen programes que requereixen d’una aplicació més llarga en el temps.

L’èxit del Pla de barris i de les polítiques de transformació que proposa rau en la complicitat i la implicació dels veïns i veïnes per implementar les accions als barris. Aquesta tardor començarà el treball comunitari per concretar els projectes de la segona fase, que s’iniciaran el 2021. El nou pla impulsarà millores en educació, salut, habitatge, ocupació i qualitat de l’espai públic. A més, el vincle entre vulnerabilitat, sostenibilitat ambiental i emergència climàtica serà clau per dissenyar-ne les accions.

El Pla de barris 2017-2020, política pública integral i intensiva

El Pla de barris 2017-2020, en fase de tancament, ha dut a terme més de sis-centes accions per reduir les desigualtats. D’aquestes accions, un 68% incideixen en l’àmbit de l’educació i els drets socials, com millores en centres educatius, la incorporació de perfils professionals nous als claustres o més oferta educativa i de lleure.

Durant la crisi sanitària, el pla ha reorientat els recursos per atendre les noves necessitats que han sorgit. S’han creat set oficines per acompanyar en la tramitació d’ajudes, s’ha reforçat l’oferta cultural i de lleure per a infants i joves, s’han dut a terme formacions per reduir la bretxa digital i s’ha impulsat l’alimentació saludable a través del lliurament setmanal de cistelles de productes frescos, ecològics i de proximitat i de grups de treball.

Més informació