El vehicle pedagògic PREvenim! dels Bombers visitarà els mercats d'Horta-Guinardó

21/02/2024 - 12:43

El cos de Bombers de Barcelona visitarà per tercer any consecutiu els Mercats de Barcelona per explicar com prevenir els incendis domèstics i donar consells sobre què cal fer en cas que se'n produeixi un.

La iniciativa forma part de la campanya ‘Millor prevenir que apagar’, pensada per donar a conèixer a la ciutadania la important tasca del cos de bombers pel que fa a la prevenció de sinistres en general i d’incendis en particular. Mostraran els recursos de què disposen i també explicaran les mesures indicades per prevenir els incendis domèstics, que són els que afecten més directament la ciutadania. 

El vehicle pedagògic dels bombers PREvenim! és un vehicle bomba contra incendis que ja havia arribat al final de la seva vida útil en el servei actiu i s’ha adequat com a aula sobre rodes. S’hi pot trobar una televisió, un equip amb els estris necessaris per fer la pràctica d’apagar un foc, una maqueta de metacrilat per visualitzar el comportament del fum en un edifici, les eines més habituals que porten els vehicles per atendre serveis d’incendis i salvament, i altres materials com un ordinador i un projector per poder explicar i visualitzar vídeos de prevenció.

Els Bombers de Barcelona treballen en la promoció, difusió i conscienciació en la cultura de l’autoprotecció entre la ciutadania en general (especialment entre les persones de major vulnerabilitat), i amb els infants, a través d’accions a les escoles.

Durant l’any 2024, el vehicle PREvenim! visitarà tots els mercats alimentaris de la ciutat de Barcelona. Aquest és el calendari de les visites programades als mercats d’Horta-Guinardó:

  • Divendres, 1 de març: Mercat del Carmel.
  • Divendres, 7 de juny: Mercat del Guinardó.
  • Divendres, 27 de setembre: Mercat d’Horta.
  • Divendres, 20 de desembre: Mercat de la Vall d’Hebron – Teixonera.