La seu del Districte d’Horta-Guinardó, el Palau de la Generalitat, el Parc d’Atraccions Tibidabo i 37 ajuntaments se sumen a la commemoració d’aquest dia il·luminant de color vermell la façana o la d’algun edifici emblemàtic del municipi.
Cada any, a Catalunya, neixen uns 600 nadons amb cardiopatia, dels quals uns 200 necessitaran intervenció quirúrgica durant el primer any de vida després del diagnòstic. A Catalunya s’estima que hi viuen 40.000 persones amb cardiopatia congènita, de les quals 20.000 ja han arribat a l’edat adulta.
En l’actualitat, gràcies als avenços mèdics, els cardiòlegs especialitzats en cardiopaties congènites poden focalitzar el seu esforç i expertesa en les repercussions que els tractaments i les intervencions quirúrgiques tenen en el dia a dia dels seus pacients. Fa poc més de 30 anys, els cardiòlegs només podien centrar-se en la supervivència d’aquests infants. Avui, aquests infants creixen i es fan adults.
El 14 de febrer, Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites, és un bon dia per donar visibilitat a la realitat d’aquestes persones i des de l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) i la Fundació CorAvant s’ha creat la campanya #corquecreix. El cor fet amb els dits d’una sola mà (també conegut com a cor coreà) representa agraïment i estima i ha estat la imatge escollida per a la campanya.