Oberta la convocatòria per participar al XXV Clàssica a Horta-Guinardó

15/04/2024 - 11:19

Com cada any, la música clàssica tornarà al districte d’Horta-Guinardó. En aquesta ocasió tornarà a ser a la tardor, del 5 d’octubre a l'1 de desembre. Per aquest motiu, el cicle Clàssica Horta-Guinardó obre la convocatòria per als músics que hi vulguin participar.

Hi ha tres tipus de participació: una adreçada a músics professionals per tal que presentin una proposta de concert sencer, una dels nous intèrprets, adreçada sobretot a estudiants d’escoles de música i conservatoris, per fer un petit concert d’entre 10 i 15 minuts abans del concert principal, i una d’espectacles familiars, amb propostes destinades a un públic escolar (Primària) o familiar.

Totes les propostes s’han de fer arribar a través del formulari enllaçat dins de les bases de cada convocatòria entre el 15 d’abril i el 19 de maig.

El fil temàtic d’enguany és ‘Celebrem amb música!’. Aquest any, com que estem d’aniversari, reflexionarem sobre música i efemèrides. Quantes vegades les celebracions van acompanyades de música! Als aniversaris, comiats, festes… perquè la música fa aflorar els nostres emocions i fer-nos viure aquell instant amb més intensitat. Compartirem amb els nostres intèrprets les emocions que els afloren en interpretar certes músiques i com són capaços de transmetre-ho al públic. Celebrem els nostres 25 anys amb els sentiments a flor de pell!

El Cicle Clàssica a Horta-Guinardó va nèixer el 1999 vinculat al cicle Clàssica + Aprop. Quan aquest cicle d’àmbit barceloní va desaparèixer, Horta-Guinardó va decidir mantenir aquesta iniciativa en el Districte, valorant la necessitat de divulgar el que comunament coneixem com a música clàssica. Any rere any, ofereix concerts de música clàssica i altres activitats complementàries a Biblioteques, Centres Cívics, Casals i altres equipaments de forma gratuïta.