Per una alimentació sostenible, actuem!

09/11/2021 - 11:28

Salut, medi ambient i sostenibilitat. Del 16 al 21 de novembre arriba a Horta-Guinardó l’exposició itinerant que vol promoure l’alimentació saludable i respectuosa amb el planeta

Del 16 al 21 de novembre arriba a Horta-Guinardó l’exposició itinerant que vol promoure l’alimentació saludable i respectuosa amb el planeta. Es pot veure davant el Mercat de la Vall d'Hebron, a la coberta de la Ronda de Dalt.

Què mengem? Per què mengem com mengem? Per què és important tenir una dieta saludable i amb productes de proximitat? Són preguntes que amb el tràfec de la vida quotidiana sovint oblidem de fer-nos. I si ens les fem, acostumem a fixar-nos només en la nostra salut, però no tenim en compte la salut del planeta o l’economia local, la pagesia i la ramaderia del nostre entorn. I és que el que consumim afecta directament no només el nostre organisme sinó també el planeta i la societat.

‘Per una alimentació sostenible. Actuem!’ és una exposició itinerant que arriba ara a la coberta de la Ronda de Dalt, al davant del Mercat de la Vall d’Hebron, per parlar sobre l’alimentació sostenible i de proximitat. L’objectiu és acostar al veïnat les qüestions que es plantegen enguany en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible.

L’exposició està concebuda perquè hi participi la gent. A banda de recollir les opinions i les propostes de les persones que la visitin, durant tota la setmana es duran a terme un seguit d’activitats escolars de sensibilització sobre l’alimentació sostenible. A més, els dies 19, 20 i 21 de novembre hi trobareu les següents propostes:

Divendres 19 de novembre

  • De 16.30 a 17 h: Xerrada ‘Petits canvis per menjar millor’, a càrrec de l’Agència de Salut Pública de Catalunya
  • De 17 a 18.30 h: Xerrada ‘Com ens alimentem? Alimentació saludable i sostenible’, a càrrec de Justícia Alimentària

Dissabte 20 de novembre

  • D’11 a 12.30 h: Xerrada/taller ‘Agroecologia a la ciutat de Barcelona’, a càrrec de la Fundació Tres Turons
  • A les 14 h: Àpat popular: arròs sostenible. Accés per ordre d’arribada.
  • De 17 a 18.30 h: ‘Taller de planter i diversitat de llavors’, a càrrec del Grup ATRA

Diumenge 21 de novembre

  • De 12 a 13.30 h: Debat ‘Aliments que ofeguen el planeta i aliments que nodreixen el planeta’, a càrrec d’Arran de Terra i Eixarcolant