Les idees seleccionades compleixen alguns requisits perquè les estructures siguin efímeres i sostenibles: peces modulars, flexibles i adaptables, materials duradors i reciclables, muntatge i emmagatzematge fàcils i garanties de seguretat i accessibilitat.
- “Oasis, ombra per a tothom”, de l’equip format per Denvelops i Eurecat: peces de petit format que es mouen amb el vent i combinen diferents densitats.
- “Mar d’ombres”, del Pol Cooperatiu Batec: mòdul bàsic que imita l’estil dels hivernacles.
- “A l’ombra del trencadís”, d’Arquitectura de Contacte amb un acord de col·laboració amb Tall Fusta: dos panells amb pilars tecnificats, un de terra i un d’ombra.
La prova començarà al maig i durarà sis mesos. La ubicació de les estructures encara s’ha de decidir, però inclourà un carrer convencional, una àrea de jocs infantils i un gran espai de ciutat.
Les propostes neixen del repte llançat per la Fundació BIT Habitat i l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat per trobar solucions que adaptin l’espai públic a les conseqüències de l’emergència climàtica i reduir l’impacte de l’efecte d’illa de calor durant els mesos d’estiu.
La presentació s’ha fet a la Barcelona Innova Week, una iniciativa municipal per posar en relleu els projectes que s’impulsen a la ciutat.