Des de la gran vaga de lloguers de Barcelona, que va tenir lloc entre els mesos d’abril i desembre del 1931, la capital catalana ha viscut un gran nombre de reivindicacions, episodis d’autoorganització veïnal i moments històrics relacionats amb l’habitatge digne, sempre amb un paper capdavanter de les dones.
Destaquen fenòmens com el barraquisme i la seva erradicació, l’autoconstrucció als barris de muntanya, la construcció de les cases barates, l’aparició dels grans polígons d’habitatge o, més recentment, l’esclat de la bombolla immobiliària i l’especulació de l’habitatge.
DISTRICTE DE LES CORTS
Xerrada “Memòria de les cooperatives d’habitatge de les Corts”
Dimecres, 20 d’abril, 17 h
Seu del Districte de les Corts
A través de testimonis, fotografies i documents de veïns i veïnes que les van impulsar i que encara hi viuen, es presentarà el procés de recuperació de la memòria de les cooperatives d’habitatge La Encarnación i Evarist Arnús. Es posarà en valor aquest model de cooperativa, molt habitual en l’època per a la construcció de pisos, i que sovint era el trànsit que feien comunitats que vivien en nuclis de barraques i autoconstrucció per accedir a habitatges més dignes.
Activitats codissenyades amb la Taula de Memòria del Districte de les Corts, amb la participació de veïnes i veïns de les cooperatives La Encarnación i Evarist Arnús i l’Arxiu del Districte.
Programa complet de ciutat: barcelona.cat/memoriademocratica/ca/programa/memoriahabitatge.