L’increment de participants no hauria estat possible sense el suport de les més de 200 persones voluntàries que durant l’any han dedicat el seu temps a fer trucades d’acompanyament a la gent gran del seu barri. Gràcies al voluntariat, cada participant del projecte Radars ha rebut una trucada setmanal d’un veí o veïna, fins a arribar a les 42.533 trucades durant el 2022.
Les trucades de les plataformes telefòniques, però, no només pretenen fer passar bones estones per telèfon, sinó que també són l’eina per convidar les persones participants a trobades presencials en què puguin conèixer altra gent i fer noves relacions socials, així com conèixer nous espais del barri com ara equipaments o entitats del territori.
Amb aquest objectiu, durant el 2022 s’han dut a terme 138 activitats de vinculació entre trobades en petits grups o activitats amb totes les persones d’un mateix barri. Així mateix, també s’han fet accions amb escoles de salut, activitats de gimnàstica suau, tertúlies, bingos històrics, festes majors en companyia, música, teatre, debats…
D’altra banda, una de les tasques del projecte Radars durant l’any també ha estat la difusió i la sensibilització sobre la problemàtica de la soledat no volguda en la gent gran. Com a resultat de la difusió feta per la xarxa Radars, al 2022 es van poder detectar 1.022 situacions de risc de persones grans dels diferents barris de Barcelona, fossin o no usuàries del servei.
Amb aquestes dades, el projecte Radars inicia el 2023 amb l’objectiu de seguir creixent i millorant per fer de Barcelona una ciutat més amable amb la gent gran. Si vols col·laborar-hi, truca al telèfon 932 915 884 o escriu al correu radarsgentgran@bcn.cat.