Joan Ramon Riera exposa el compromís de la ciutat per l’accessibilitat universal en una conferència internacional a París

14/03/2022 - 11:13

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat ha remarcat que les prioritats de Barcelona són la vida independent i l’accessibilitat universal.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat ha remarcat que les prioritats de Barcelona en aquest àmbit són la vida independent i l’accessibilitat universal, i ha destacat l’Estratègia per l’accessibilitat universal.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), Joan Ramon Riera, ha participat en la conferència internacional ‘Persones amb discapacitat a la ciutat. Participació en la vida pública i política’ celebrada a París en el marc de la presidència francesa del Consell de la Unió Europea i del Fòrum Europeu de Persones amb Discapacitat.

El regidor ha destacat que cal celebrar, en primer lloc, que França aposti per fer passes endavant en matèria d’igualtat i inclusió de les persones amb discapacitat. “Per nosaltres és un honor que des del Fòrum Europeu de la Discapacitat se’ns hagi convidat a explicar el nostre model de gestió de les polítiques adreçades a les persones amb discapacitat, i a la vegada és un deure per nosaltres compartir tot coneixement que vagi en la línia de la inclusió”.

Segons ha remarcat, “la participació en conferències d’aquest nivell evidencia que Barcelona continua sent un referent a Europa en relació amb les accions impulsades per la inclusió i els drets de les persones amb discapacitat”. “Volem arribar també a ser un referent mundial com a ciutat amigable per a tota la ciutadania, l’accessibilitat és per a tothom, implica fer una ciutat amable també per a les persones grans, amb mobilitat reduïda, amb cotxets d’infant, etc”, ha remarcat.

Barcelona i l’accessibilitat

A la seva intervenció, el regidor ha remarcat que les prioritats de Barcelona en aquest àmbit són la vida independent i l’accessibilitat universal, i ha destacat l’Estratègia per l’accessibilitat universal.

En el moment actual de repensar les ciutats de la mà de l’emergència climàtica, la tecnologia i la innovació, Riera ha plantejat la necessitat que l’accessibilitat formi part d’aquesta renovació, un objectiu que des de Barcelona es lidera des de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Riera ha explicat que Barcelona ha treballat molt intensament l’accessibilitat focalitzada en les barreres arquitectòniques, de manera que ja es pot afirmar que és una de les ciutats més accessibles físicament. Ara bé, ara cal incorporar l’accessibilitat cognitiva i comunicativa, uns aspectes recollits en la nova Diagnosi d’Accessibilitat, i sobre els quals s’està treballant actualment de la mà de les entitats.

Podeu consultar més informació sobre el Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona en aquest enllaç.