La Fundació ACE promou revisions gratuïtes de memòria a través de videotrucada

11/06/2021 - 10:35

L'organització va posar en marxa aquest servei ara fa un any. L'equip de neuropsicologia de Fundació ACE -Ace Alzheimer Center Barcelona, que té una àmplia experiència en el diagnòstic de la memòria, és el responsable d'administrar la prova a les persones que sol·licitin la seva revisió de memòria.

Les proves són gratuïtes i el seu objectiu és conèixer el rendiment cognitiu de la persona i si n’hi ha, detectar el deteriorament cognitiu a temps.

Qualsevol persona major de 50 anys pot sol·licitar la seva pròpia revisió de memòria a través del correu memoria@fundacioace.org o del telèfon 93 430 47 20.

La Fundació Ace, ubicada a les Corts des de la seva fundació el 1995, és una entitat sense ànim de lucre, al servei de les persones amb malaltia d’Alzheimer o altres demències, i de les seves famílies. Actualment, són un referent internacional en els camps del diagnòstic, tractament, recerca, formació i sensibilització. Cada any, atenen 8000 persones a la seva Unitat de Diagnòstic, 3000 d’elles amb Alzheimer. El 2008 van iniciar la campanya solidària de revisions gratuïtes de memòria, com a part del seu compromís amb la societat. A través d’aquesta iniciativa ja han avaluat la cognició de més de 3000 persones.

Nou canal per respondre tots els dubtes sobre la malaltia d’Alzheimer

La Taula Barcelona per l’Alzheimer, formada per l’Ajuntament i les cinc entitats de la ciutat especialitzades en aquesta malaltia, entre elles la Fundació ACE amb seu a les Corts, ha creat un nou canal d’informació adreçat al conjunt de la ciutadania per respondre tots els dubtes que es puguin generar al voltant de la malaltia d’Alzheimer.

L’Infocanal BCN per l’Alzheimer incorpora més d’un centenar de preguntes i respostes amb la informació bàsica sobre la malaltia d’Alzheimer, la prevenció, les activitats i els recursos que hi ha a la ciutat també per a les persones cuidadores, el tracte amb persones malaltes o els possibles dubtes legals, entre d’altres qüestions.

Al nou espai es poden trobar igualment píndoles amb informació pràctica i actualitzada sobre la malaltia, la seva evolució i el seu impacte en l’entorn proper. La plataforma serveix per oferir informació útil al llarg de les diferents etapes, més enllà de la vessant del tractament mèdic, i incorpora igualment un xat en el qual es poden fer consultes concretes.

L’Infocanal va sorgir en el context generat per la covid-19, que ha posat de manifest la necessitat de facilitar l’accés remot a recursos d’informació, però té la vocació de perdurar al llarg del temps. De fet, incorpora informació sobre altres malalties neurodegeneratives, i amb vistes a una segona fase, ja s’està treballant amb entitats com l’Associació Catalana de la Malaltia de Huntington i l’Associació Catalana per al Parkinson per ampliar l’abast de les informacions incloses.